6 Sigma Kültürü

24 Haziran 2020

Ücretsiz

6 Sigma Kültürü

Kuruluşlar, rekabet güçlerini arttırabilmeleri için süreçlerini rakiplerinden daha verimli yönetmelidir. Bunu başarmanın en iyi yolu ekip bazlı iyileştirme çalışmalarını kurum kültürü haline getirmektir.
Bütün faaliyetlerinde sürekli iyileştirmeyi hedefleyen ve bu iyileştirmeleri ekipler halinde, bilimden yararlanarak ve proje bazlı yürütmek isteyen kuruluşlar Yalın 6 Sigma yaklaşımını benimsemelidirler.
6 Sigma bilgilendirme eğitiminin amacı; 6 Sigma kültürünü, araçlarını, fazlarını ve insan kaynaklarının ne olduğunu ve nasıl uygulandığını katılımcılara göstermektir. Bu eğitimin sonunda katılımcılar, kendi firmalarının Yalın 6 Sigma uygulamalarının neresinde olduğunu veya Yalın 6 Sigma çalışmalarına başlamak için hazır olup olmadığını değerlendirme fırsatı bulacaklardır.
Akademisyenler ve üniversite öğrencileri, 6 Sigma’yı kendi kariyer planlarına alıp almayacağına karar verebileceklerdir.

• Yalın 6 Sigma Kültürü
  • Değişkenlik ve Değişkenliğin Kaynakları
  • Yalın 6 Sigma Nedir?
  • Tanımlama Fazı ve Kullanılan Teknikler
  • Ölçme Fazı ve Kullanılan Teknikler
  • Analiz Fazı ve Kullanılan Teknikler
  • İyileştirme Fazı ve Kullanılan Teknikler
  • Kontrol Fazı ve Kullanılan Teknikler
  • Yalın 6 Sigma’da İnsan Kaynaklar
  • Yalın 6 Sigma Nasıl Uygulanır?
  • Neler Kazanırız?

Eğitim sonunda tüm katılımcılara "Katılım Belgesi" verilecektir.

Yılmaz Altaş

Ankara’da doğdu. 1984 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İstatistik Bölümünden mezun oldu.

Türkiye İstatistik Kurumunda İstatistik Uzmanı olarak dış ticaret istatistiklerinde 3 yıl çalıştı. 1985 yılında Çorum ili nüfus sayımını ve 1987 yılında Balıkesir ili sanayi sayımını koordine etti.

Teknik tekstil sektöründe dünya lideri olan, Kordsa Kord Bezi San. Tic. A.Ş. de Kalite Mühendisi olarak 7 yıl çalıştı. Yönetim sistemlerinin kurulması ve sürdürülmesinden sorumlu oldu. İstatistiksel Proses Kontrol uygulamaları, proses denetimleri ve iyileştirme faaliyetlerini organize etti.

Yurt içi ve yurt dışında tedarikçi denetimlerini gerçekleştirdi. EFQM Mükemmellik Modeli’ nin uygulanması, yaygınlaştırılması ve değerlendirilmesinden sorumlu ekibin içinde yer aldı. 1996 Yılı Ulusal Kalite Ödülü’nün kazanılması ile sonuçlanan çalışmalarda önemli sorumluluklar aldı.

Belgelendirme sektörünün öncülerinden, SGS International Certification Services’in Bursa Bölgesini kurdu. Bu bölgenin sorumlusu olarak eğitmenler ve tetkikçiler yetiştirdi. Çok sayıda kalite eğitimi organize etti ve bu eğitimlerin kitapçıklarını tasarladı ve hazırladı. Bölgedeki belgelendirme tetkiklerini organize etti. ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 ve SA 8000 konularında 400’den fazla tetkik takımında baş tetkikçi ve tetkikçi olarak görev aldı.

1999 yılında Gelişim Yönetim Sistemleri A.Ş.’yi kurdu. Altı buçuk yıl Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı.

Yönetim sistemleri alanında eğitmen, danışman ve tetkikçi yetiştirdi. Altı yılda 200 den fazla kuruluşa danışmanlık hizmeti ve 16.500 kişiye eğitim hizmeti sunarak, dönemin en büyük danışman ekibini oluşturdu ve yönetti.

Kalite ve verimlilik yönetimi danışmanlığında örnek olma vizyonu ile Sigma Center Yönetim Sistemleri Ltd. Şti’ni 2005 yılında kurdu.

Bugüne kadar aralarında Arçelik, Doğtaş Mobilya, TÜPRAŞ, Coca Cola, Bursa Spor, YEŞİM Tekstil, BOSCH, ÇALIK Holding, BORUSAN Lojistik, PEPSI COLA, BOSSA, Uludağ Üniversitesi Hastanesi, Sırma Su, Beyçelik Gestamp, Assan Hanill, AKA Otomotiv, İNOKSAN, LAFARGE, GEMPORT, KUMPORT, Eskişehir ve Kayseri Büyükşehir Belediyeleri’nin yer aldığı 150 den fazla kuruluşta kalite ve verimlilik yönetimi alanında eğitimler verdi ve/veya danışmanlıklar yaptı.

Halen Sigma Center’in Genel Müdürü olarak kalite ve verimlilik yönetimi konularında danışmalık yapmakta ve eğitimler vermektedir.

IRCA ve KOSGEB onaylı eğitmen ve danışman olan Yılmaz Altaş KALDER, Bursa Gazeteciler

Cemiyeti, PERYÖN, Bursa Platformu, Osmangazi RK ve TOSYÖV üyesidir.

Yayınları; Sorularla KALİTE, 5S İş Yeri Organizasyonu El Kitabı, Sorularla OHSAS, Sorularla Çevre kitapları.

Kontenjanımız dolmuştur.

Eğitimimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.
Bir sonraki eğitimin kayıt sürecinden haberdar olmak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.

İSÜSEM’in eğitimlerinden haberdar olmak için İSÜSEM'den tarafıma elektronik ileti ve SMS gönderilmesini onaylıyorum.

Başvurunuz alınmıştır.