Aromaterapi ve Kokuların Büyülü Dünyası – Wellness Akademisi

Planlanıyor

Online Eğitim - Zoom

Aromaterapi ve Kokuların Büyülü Dünyası – Wellness Akademisi

Aromaterapi bitkilerin kök, yaprak veya çiçeğini damıtarak elde edilen yağların hastalıkları önlemek ve oluşmuş olan hastalıkları da tedavi etmek amacı ile kullanılmasıdır. Aromaterapinin kökeni çok eskilere dayanmaktadır, nitekim İbn-i Sina uzun yıllar önce kitabında damıtma cihazının şemasını çizerek bitkilerin şifasını gün ışığına çıkarmıştır. Eski çağlarda sıkça kullanılan bu tedaviler, nüfusun ve teknolojinin artışıyla yerini bu bitkilerden üretilen elde edilmesi daha kolay ve daha ucuz sentetik ilaçlara bırakmıştır. Yıllar içinde mikroorganizmalar sentetik ilaçları tanımış ve direnç kazanmışlardır; ancak aromaterapi yağları mikroorganizmalarında yapıtaşlarında bulunduğu için bunlara direnç kazanılması söz konusu değildir.

Zoomdan kayıt yaptıran katılımcılara Katılım Belgesi iletilecektir.

Dr.Öğr.Üyesi Demet Akalgan

1980 yılında Edirne’ de doğdu. İlk, orta ve lise öğretimini Lüleburgaz’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni kazandı, eczacılık eğitimini İstanbul Üniversitesi Eczacılık fakültesinde bitirdi. Fitoterapi Yüksek Lisansı ve Farmakognozi doktorasını Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde tamamladı. Aynı zamanda Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Eczacılık Fakültesi Eczacılık İşletmeciliği Doktora programında tez dönemindedir. İstanbul Üniversitesi’nde öğrenciyken okul tarafından Pfizer İlaçlarında staj yapmaya hak kazandı. İlaç Endüstrisi stajlarını GlaxoSmithKline ve Pfizer’de, hastane stajını Amerikan Hastanesinde yaptı. Okulu bitirmeden başladığı GlaxoSmithKline ilaçları medikal hizmetler ve klinik çalışmalar departmanında çalıştı, bu kapsamda firma tarafından iyi klinik uygulamaları eğitimi almak üzere Londra’ya gönderildi. Sağlık Bakanlığı’nda görev yaparken Fransa Ferney Voltaire’de bulunan Dünya Tıp Birliği’nde (WMA, World Medicine Association- Association Medicale Mondiale) klinik çalışmalarda etik alanında çalışmıştır, bu bağlamda Birleşmiş Milletler (UN) bünyesindeki Dünya Sağlık Örgütü (WHO) toplantılarına katılmış, pediatrik hastalarda klinik çalışma ile ilgili TEDDY projesinde yer almak üzere Madrid ‘deki toplantıda WMA’ yi temsil etmiştir. Sağlık Bakanlığı’nda çalışırken Kozmetik Ürünler Proje ve Politakalar Birim Sorumluluğu ve Kozmetik Ürünler Klinik Araştırma Birim Sorumluluğu görevini yürütürken Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nu temsilen Brüksel’de bulunan Avrupa Birliği (EU) çalışma gruplarına katıldı. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri bünyesinde Hastane Eczacılığı Birim Sorumluluğu yaparken tüm kamu hastanelerinde hastane acil, ameliyathane, servis gibi ilacın bulunduğu alanlarda ilaç yönetimi sağlanması için JCI kriterlerinin benzeri verimlilik kriterlerinin belirlenmesi, hastanelerin denetlenmesi ve kalite sistemlerinin kurulmasına katkıda bulundu. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı ilaç kullanımı Biriminde iç Anadolu illeri bölge koordinatörü olarak bir dönem çalıştı, daha sonra ilaç ruhsatlandırma ekibinin içinde yer alarak, Sağlık Bakanlığın ruhsatlandırma parametriklerini oluşturduğu dönemde (ruhsat dosyası gün hesabı gibi), ürün başvurusundan ruhsat kesimine kadar 115 ürünün ilaç ruhsatlandırma süreçlerini yönetti. Sağlık Bakanlığı’ndaki çok sevdiği görevinden ailesinin İstanbul’da yaşaması dolayısıyla istifa etti, 96 ülkeye ilaç salınımlı stent ihracat eden ürün portföyünde katater, stent ve ilaç salınımlı stent bulunan İshak Alaton’un kurmuş olduğu Çatalca’daki ve Saluggia (Torino-İtalya) ‘da global ruhsatlandırma müdürü olarak çalıştı. Art de Huile Aromaterapi firmasında hem akademik hem pratik hayatı birleştirme fırsatı buldu, Fransa’dan uçucu yağların ve sabit yağların getirilmesi, spesifikasyonlarının değerlendirilmesi, gümrük işlemlerinin yapılması, analizlerinin yaptırılması ve kontrolü, üretim planlaması, hammadde tedariğinin sağlanması süreçlerini yönetti. Akademik çalışmalara ağırlık vermek üzere İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne geçti. Halen İstinye Üniversitesi Farmakognozi Anabilimdalında Farmakognozi Anabilim dalı Başkanlığı yürütmekte olup Farmakognozi 1, Farmakognozi 2, Geleneksel Tıp Uygulamaları ve Fitoterapi, Traditional Use and Phytoyherapy, aromaterapi dersleri vermektedir. Aynı zamanda Girne Amerikan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde Farmakognozi 1, Farmakognozi 2, Farmakognozi 3 ve Botanik derslerini vermektedir. Ankara Ecza Odası üyeliğini İstanbul Ecza Odasına taşımış olup, BÜTAD üyesidir.

Planlanıyor

Online Eğitim - Zoom