Çevik Koçluk ve Liderlik Becerileri Eğitimi

2 gün (16 saat)

1.200 TL (KDV Dahil)

İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü

Massachusetts Institute of Technology (MIT)’nin yaptığı çalışmaya göre; “Çevik şirketler, çevik olmayan şirketlerden %37 daha hızlı gelir elde etmektedir. Çeviklik konusunda yetenekli olan firmalar daha az çevik olan rakiplerine göre %30 oranında daha fazla kar elde etmektedirler”. İşte bu gerekçe ile Çevik Koçluk ve Liderlik Programı ile “çeviklik ve dayanıklılık” şirketiniz için fark yaratacaktır. Kişilerin ve kurumların sadelik ve çevik davranışlar ile rakiplerine fark atacak bir etki bırakmaları değişime ve probleme en uygun çözümler ile yaklaşmaları hedeflenmektedir. Değişen dünyaya uyum sağlamak, etkin takım olma becerileri geliştirmek, etkin toplantı yönetimleri ve fasilitasyon becerileri ile güvene dayalı iş birliktelikleri sağlayan bireyler olmaları amaçlanmaktadır.

• Çevik Olma (Agility) Yetkinliği Nedir?

• Çevik Bakış Açısı Ne Olabilir?

• Neden Çevik Olmak Durumundayız, Neden Buna İhtiyacımız Var?

• Çevikliği Kucaklamak

• Çeviklik Her Derde Deva Mı?

• Nasıl Daha Üretken Olurum?

• Planı Takip Etmek Mi, Değişime Cevap Vermek Mi? (Değişim Yönetimi ile ilgili etkin tekniklerin işlendiği farkındalık amaçlı envanterlerin yapıldığı kısımdır)

• Scrum: Karmaşık Sorunları Çözerken Yaratıcı Ve Adaptasyon Sağlayan Ekip Çalışması (Etkin takım olma becerileri geliştirme ile ilgili bilgilendirme kısmının yapıldığı aşamadır)

• Kendi Kendine Organize Olan Takımlar Olduğumuzda

• Organizasyonunuzu Ve Süreçlerini Geliştirmek İçin Hızlı Eylemler

• Çevik Davranışların Karşısındaki Engelleri Kaldırmak

• Her Kararın Bir Patronu Olsa… (Verilen kararın sorumluluğunun üstlenmeye dair Lencioni yaklaşımıyla etkin takım olma konusu işlenir)

• Talimatla Değil Güçlü Sorularla Liderlik (Güçlü sorular ile problemleri ve değişim dönemlerini nasıl daha doğru anlayıp sahiplenebileceklerine dair güçlü sorular nedir kısmına dair bilgilendirmeler yapılır.)

• Pozitif Psikoloji

• Dayanıklılık (Resilience)

• Fırtınalı Zamanlarda Ayakta Kalabilmek (Zor durumlarla baş edebilmek ve problemi kalıcı bir şekilde çözebilmek için fasilitasyon tekniği öğrendikleri kısımdır)

Tasarım odaklı düşünme becerisini kullanarak problemleri objektif olarak tanımlamak, kendi içlerinde çözmek ve aksiyonları belirlemek için beyin fırtınası amaçlı fasilitasyon tekniklerini kazanmak isteyen herkes katılabilir.

Eğitime katılanlara İstinye Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından ''Katılım Belgesi'' verilecektir

Ümran Tunçbilek Çelebi

20 yılı aşkın süredir profesyonel hayatın içinde ve bir öğrenme sevdalısı olarak; kariyer yolculuğundaki amacımı ‘’tutkuyla gerçekleştirdiğim insan ve değişime dair verdiğim hizmetle, kurumlarda ve bireylerde iz bırakarak değer yaratmak’’ olarak tanımlıyorum.

Liderlik Projelerini bireylerin ve organizasyonların ihtiyaç ve beklentilerine göre özelleştiren, ölçümleyen, liderlerde hedeflenen davranış değişikliklerinin hayata geçirilmesine katkı sağlayan, kolaylaştırıcı uygulamalarla zenginleştiren ve içerik tasarımları ile fark yaratan bir yaklaşımla hayata geçiren bir Liderlik Danışmanlığı yapıyorum.

10 yılı aşkın bir süre medikal sektörde Satış, Eğitim ve Müşteri Deneyimi Koordinasyonu deneyimim var, yine 10 yılı aşkın bir süredir de Danışmanlık ve Eğitim sektöründe, farklı sektörlerde faaliyet gösteren global ve yerel şirketlerde ihtiyacı anlama, hedefe ve beklentiye uygun davranış değişikliklerini tetikleme ve yaratıcı tasarımlar konularında deneyim kazandım.

Transaksiyonel Analiz konusunda da International Centre for Developmental Transactional Analysis (ICDTA) tarafından verilen Transactional Analysis Personal Development Award (TAPDA ödülünü) almaya hak kazandım. IAF (Uluslararası Fasilitatörler Derneği) yetkinlikleri ile Fasilitasyon ve ICF’ten (Uluslararası Koçlar Federasyonu) akredite ‘ACC’ sertifikalı Profesyonel Koçluk formasyonlarına sahip oldum.