Covid-19 Sonrası Tarım ve Gıda Sektöründe Yeni Yaklaşımlar

Eğitim Süresi

90 dakika

Eğitim Tarihi

17 Haziran 2020

17:00-18:30

Eğitim Ücreti

Ücretsiz

Covid-19 Sonrası Tarım ve Gıda Sektöründe Yeni Yaklaşımlar

COVID-19 tarım ve gıda üretiminin ne denli stratejik bir konu olduğunu net olarak ortaya koymuştur. Bu bağlamda Gıda Güvenliği, Gıda Güvencesi, Gıda Egemenliği kavramlar yeniden tartışılmaya başlanmıştır. Ülkelerin uyguladıkları ihracat kısıtlamaları, ticarete getirilen teknik engeller ve siyasi tartışmaların tarım ve gıda da yeni akımların ve anlayışların ortaya çıkmasına gebedir. Türkiye gelecek öngörüleri çerçevesinde Tarım ve gıda üretim sistemlerine ilişkin hangi adımları atmalı hangi alanlara odaklanmalıdır? konularından bahsedilecektir.

-Covid-19 Sonrası Türk Gıda ve İçecek Sektörüne ilişkin veriler

-Gıda Güvenliği, Gıda Güvencesi, Gıda Egemenliği kavramlarına bakış

Eğitim sonunda tüm katılımcılara "Katılım Belgesi" verilecektir.

İlknur MENLİK – TGDF Genel Sekreteri

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı'ndan mezun olduktan sonra farklı sektörlerde deneyim kazanan İlknur MENLİK 1997 yılında kurumsal iletişim hizmetleri şirketi Comart’ı kurdu.  Comart Genel Koordinatörü olarak birçok sivil toplum kuruluşunun ve özel şirketin kurumsal iletişim çalışmalarını yürüten Menlik, genel olarak gıda sektörüne yönelik çok sayıda eğitim ve iletişim projesinde  çalışma imkanı buldu ve bu alanda sektörel açıdan önemli faaliyetlerde bulundu. 

İlknur Menlik yönetimindeki Gıdahattı Dergisi, yayın hayatına başladığı günden itibaren, gıda güvencesi, gıda güvenliği ve hijyen, inovasyon, beslenme ve sağlık, yasal mevzuat, AB’ye uyum, tarım-sanayi entegrasyonunun sağlanması, çevre ve tüketicinin korunması konularında "sorumlu yayıncılık" anlayışı nedeniyle 2012 yılı BM 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde FAO Ödülü’ne layık görüldü.

Houston Texas Üniversitesi’nde "Beslenme, Sağlık İletişimi ve Sosyal Kampanyalar”NYU’da "Global Kriz İletişimi ve Marka Yönetimi" eğitimleri alan İlknur MENLİK,  Yüksek Lisansını Bahçeşehir Üniversitesi Reklamcılık ve Marka İletişimi bölümünde tamamlamış ardından Marmara Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde Digital Medya eğitimi almıştır.

Türk Gıda Sektörü’nün en büyük sivil toplum örgütü olan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu’nun (TGDF) Genel Sekreterliği’ni yürüten İlknur Menlik,  2006 yılından bu yana Uluslararası Şeffaflık Kulübü (DASMIA) üyesidir ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

İlknur Menlik aynı zamanda  İstinye Üniverstite Beslenme ve Diyetetik Bölümünde Besin Kontorlü, Porsiyonlama ve Gıda Regülasyonları konusunda Misafir Öğretim Üyesi olarak ders vermektedir.



Kontenjanımız dolmuştur.

Eğitimimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.
Bir sonraki eğitimin kayıt sürecinden haberdar olmak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.


İSÜSEM’in eğitimlerinden haberdar olmak için İSÜSEM'den tarafıma elektronik ileti ve SMS gönderilmesini onaylıyorum.

Başvurunuz alınmıştır.