Covid-19 Sürecinde Hemşirelik Yönetimi ve Liderlik

28 Mayıs 2020 Perşembe

Ücretsiz

Covid-19 Sürecinde Hemşirelik Yönetimi ve Liderlik

Eğitim, Covid-19 sürecinde Hemşirelik Sürecinin değerlendirilmesi, Yönetici Hemşirelerin önemi, Yönetici hemşirelerin liderlik tarzlarının değerlendirilmesi, kriz süreçlerinde “Yönetim” ve “Liderlik” özelliklerinin kullanılması konularını kapsamaktadır.

• Yöneticiler,
  • Yönetici adayları,
  • Takım liderleri,
  • İş geliştirme sorumluları,
  • Yönetim ve liderlik konusuyla ilgili olanlar,
  • Gelişimine önem verenler,
  • Üniversite öğrencileri.
  • Etkin liderin özellikleri,
  • Lider - yönetici farkı,
  • Liderlik basamakları,
  • 4 basamaklı liderlik modeli,
  • Klasik yaklaşım,
  • Davranışsal yaklaşım,
  • Durumsal liderlik yaklaşımı,
  • Testler ve okumalar.

Eğitim sonunda tüm katılımcılara "Katılım Belgesi" verilecektir.

Emel Gümüş

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünden 2005 yılında mezun olan Emel Gümüş, yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelikte Yönetim alanında 2009 yılında tamamlamıştır. Doktorasına İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelikte Yönetim ana bilim dalında devam etmektedir. Hemşirelik Mesleğine Memorial Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Hemşireliği ile Başlamış, Genel Yoğun Bakım ve KVC Yoğun Bakım alanlarında çalışmış, 2008 yılında Eğitim Hemşiresi olarak Medicalparak Hastanesinde aktif eğitmenlik yapmış ve yeni açılan Göztepe Bursa, Samsun, Ordu Hastanelerinin kurum faaliyetlerinde yer almıştır. Uzman Kalite Denetçisi ve İç Tetkik eğitmenidir. 2011 Yılında Duygu Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Direktörü ve Kalite Direktörlüğü görevini üstlenmiştir. JCI ve ISO Akreditasyon Denetim Uzmanlığı yapmıştır. 2012 yılı itibariyle İstanbul Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezinde Kalite ve Eğitim Koordinatörü olarak çalışmış, Yönetim, Kalite, Eğitim ve Sosyal Medya Takip süreçlerinde aktif yer almıştır. Uzman İlk Yardım Eğitici Eğitmeni ve Kalite Denetçisidir. 2017-2020 arasında MLPCARE (Medicalpark, VM Medicalpark ve LİV Hastaneleri) Hasta Bakım Hizmetleri Direktör Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 2017 yılı itibariyle İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü ve Ebelik bölümünde Öğretim Görevlisi olarak görev almaktadır. Türk Hemşireler Derneği, Yönetici Hemşireler Derneği, İnfertilite Hemşireler Derneği ve KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) üyelikleri bulunmaktadır.

Araştırma Alanları: Yönetim, Hemşirelikte Yönetim, Etik, Kalite Yönetim Sistemleri, Liderlik, İnfertilite Hemşireliği,

İSÜSEM’in eğitimlerinden haberdar olmak için İSÜSEM'den tarafıma elektronik ileti ve SMS gönderilmesini onaylıyorum.

Kayıt işleminiz tamamlanmıştır. Kullanıcı adı ve şifreniz mail yoluyla tarafınıza ulaştırılacaktır.