Ekşi Maya ve Ekşi Mayalı Ekmek Yapımı

Eğitim Süresi

2 saat

Eğitim Tarihi

18 Mayıs 2020 Pazartesi

16:30-18:30

Eğitim Ücreti

Ücretsiz

Ekşi Maya ve Ekşi Mayalı Ekmek Yapımı

Eğitimin amacı, insan beslenmesinde önemli bir yeri olan ve özellikle Türk beslenme kültüründe her öğünde tüketilen ekmeğin bileşenleri, yapım aşamaları ve çeşitleri hakkında katılımcılara bilgi vermektir.

Ekşi maya yapımı

Ekşi mayalı ekmek yapım tekniği

Ekşi mayalı çeşit ekmek yapımı (Cevizli, zeytinli)

Eğitim sonunda tüm katılımcılara "Katılım Belgesi" verilecektir.

Öğr. Gör. Yeliz Demir

Yeliz DEMİR mutfak eğitimine 2005-2009 yılları arasında Bakırköy Çok Programlı Anadolu Lisesi, Yiyecek Hizmetleri alanında başlamıştır. 2008-2009 yılları arasında 9 ay Turkish Do&Co şirketi mutfak departmanında uzun dönem stajını başarı ile tamamlamıştır. Yine aynı dönemde kendi okulunda özel verilen Pasta Yapım Teknikleri kursuna 120 saat katılım sağlayarak belgesini kazanmıştır. 2009 yılında Pamukkale Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda Yiyecek İçecek İşletmeciliği bölümünü kazanmıştır. 2011 yılında Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek içecek İşletmeciliği bölümüne yatay geçiş yapmıştır. Lisans eğitiminde İstanbul Radisson Blu Airport Hotel ve Seyran Pasta. Cafe işletmelerin mutfak bölümlerinde yaz dönemi stajını tamamlamıştır. Ayrıca mutfak eğitiminden usta çırak ilişkisine inandığından çok kıymetli aşçılardan iş başı eğitimi alarak kendini Türk lokantacılık kültürü ve pastacılık alanında geliştirmiştir. 2014-2016 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Ana bilim Dalı Tezli yüksek lisans programından "Restoran Atmosferinin Tüketici Davranışı Üzerindeki Etkileri" konuşu tez çalışmasını tamamlayarak başarı ile mezun olmuştur. 2018 yılından beri İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı Doktora Programına devam etmektedir. 2017-2019 yılları arasında İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulunda tam zamanlı öğretim görevlisi olarak yöresel mutfaklar, pastane ürünleri, mutfak ürünleri, ziyafet mutfağı, mutfak organizasyonu, ziyafet organizasyonu gibi dersler vermiştir. 2019 yılı itibari ile İstinye Üniversitesi Aşçılık bölümünde tam zamanlı öğretim görevlisi olarak bölümündeki öğrenciler ile sektör tecrübelerini ve akademik bilgilerini paylaşmaktadır. Yeliz DEMİR düzenli olarak bilimsel akademik toplantılara katılmakta sunumlar yapmaktadır. Bilimsel olarak yayınlanan makale çalışmaları ve devam eden araştırmaları bulunmaktadır.

Araştırma Alanları: Pastacılık Teknikleri, İleri pastacılık, Fransız pastacılığı, Türk Mutfağı

Temel Alanları: Turizm, Gastronomi



Kontenjanımız dolmuştur.

Eğitimimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.
Bir sonraki eğitimin kayıt sürecinden haberdar olmak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.


İSÜSEM’in eğitimlerinden haberdar olmak için İSÜSEM'den tarafıma elektronik ileti ve SMS gönderilmesini onaylıyorum.

Başvurunuz alınmıştır.