Endüstriyel Mutfak Teknolojileri Sertifika Programı

Eğitim Süresi

12 saat (6 hafta)

Eğitim Yeri

Online

Endüstriyel Mutfak Teknolojileri Sertifika Programı

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerine yönelik hazırlanan bu programda katılımcı öğrenciler endüstriyel mutfak teknolojilerini üreticilerden ve yabancı üretici şirketlerin distribütörlerinden öğrenecek ve bu sayede en güncel veriler ile eğitimi tamamlama imkanına sahip olacaklardır. “Endüstriyel Mutfak Teknolojileri” dersi programa katılacak öğrencilere profesyonel iş yaşamlarında kullanacakları önemli kazanımlar sağlayacaktır.

Bilgi Formu

İstinye Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri katılabilir.

1. Hafta

* TUSİD ve Endüstriyel Mutfak Teknolojisi

* Sektör ve Sektörün Dünyadaki durumu

Endüstriyel Mutfak ve Planlama

* Mutfak Tasarımı nasıl yapılır?

* Tasarımda Görevler / Dikkat edilecek hususlar

* Tasarım Çeşitleri

* Mutfak tasarım danışmanlığı nedir?

* Mutfak akışı ve bölümler

Ekipman Kategorileri

* Hazırlık Ekipmanları

* Pişirme Ekipmanları

* Soğutma Ekipmanları

* Bulaşık Ekipmanları

* Depolama Ekipmanları

* Servis Ekipmanları

* Havalandırma Ekipmanları

2. Hafta

Kullanım Amaçlarına Göre Mutfak Çeşitleri

* Konaklama Endüstrisi

* Personel Yemekhaneleri

* Hastane Mutfağı

* Kültür Mutfakları

* Mobil Mutfaklar

* Zincir mutfaklar

* Cafe - Bar - Bistro mutfaklar

* Diğer Mutfak çeşitleri

Mutfak Tiplerine Göre Kapasite Çalışmaları

* Yeni trendler

* Yeni normalin sektöre etkileri

3. Hafta

* Pişirme nedir?

* Pişirme teknikleri nelerdir?

* Isı Transferi - Pişirme teknik ilişkisi nedir?

* Isı transfer çeşitleri ve ilgili ekipmanları

* Kondüksiyon - Ekipmanlar

* Konveksiyon - Ekipmanlar

*Radyasyon - Ekipmanlar

Pişirme Ekipmanları

* Modüler Pişiriciler

* Fırınlar

* Yardımcı pişirme ekipmanları

* Toplu gıda pişiricileri

* Diğer pişiriciler

* Ocaklar - alt grupları

* Izgaralar - alt grupları

* Fritözler - alt grupları

* Pasta Cooker

* Fırınlar

* Kaynatma Kazanları

* Devrilir Tavalar

* Diğerleri

4. Hafta

Soğutma Ekipmanları

* Soğutma nedir?

* Mutfak içi soğutma ekipmanları

* Dik tip dolaplar - Yatay dolaplar

* Kullanım tipine göre dolaplar

* Depolama-Mayalama-Hazırlama (pizza/hamur/vb)-Yemek-Pasta-Dondurma vs.

* Özel soğutucu ekipmanlar (blast-chiller)

* Mutfak Dışı soğutma ekipmanları

* Teşhir Dolapları

* Açık büfe - salad bar

* İçecek dolapları

* Soğuk odalar - depolar

Bulaşık Ekipmanları

* Önden yüklemeli (kapılı bulaşık makineleri)

* Yandan yüklemeli makineler

* Giyotin bulaşık makinesi

* Tünel tip bulaşık makinesi

* Kazan yıkama makinesi

* Özel amaçlı bulaşık yıkama makineleri

* Depolama Ekipmanları

* Servis Ekipmanları

5. Hafta

Havalandırma Ekipmanları

* Davlumbaz sistemleri - çeşitleri - seçimi

Cafe - Bar - Fast Food Ekipmanları

* Set üstü pişirici ekipmanlar

* Özel pişirme ekipmanları (mutfak kültürüne göre)

* Sıcak içecek ekipmanları

* Soğuk içecek ekipmanları

* Buz Makineleri

* Diğer Ekipmanlar

Servis ve İkram Ekipmanları

* Porselen , Cam , Metal ekipmanlar

* Konsept Ekipmanlar

* Diğer ekipmanlar

6. Hafta

Son hafta için konukların da yer aldığı bir panel düzenlenecek.

%90 devam koşulunu sağlayan tüm katılımcılar "SERTİFİKA" almaya hak kazanacaktır.

Burçin Akkan - TUSID Eğitim ve Proje Yöneticisi

Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği fakültesinde 1996 yılında dört yıllık lisans eğitimini tamamlayan Burçin Akkan, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi MBA programını İngilizce olarak tamamlamıştır. 1996 – 1997 yılları arasında İnoksan Endüstriyel Mutfak şirketinde satış mühendisi olarak göreve başlamış ve ardından 1998 senesinde Electrolux Profesyonel Mutfak Şirketinde bölüm yöneticisi olarak görev almıştır. 2006 -2011 seneleri arasında Electrolux İtalya bünyesine bağlı olarak Güney Avrupa satış ve pazarlama müdürü olarak, 12 ülkenin satış pazarlama kanalını yürütmüştür. 2011 – 2016 seneleri arasında ise kendi firmasını kurmuş dünya çapında bilinen mutfak markalarının ithalatını yapmış ve satışını Türkiye ve komşu ülkelerde gerçekleştirmiştir.

2016-2020 seneleri arasında Endüstriyel Mutfak sektörünün büyük firmalarından biri olan Empero – Restostore ‘da Genel müdür olarak görev almıştır. 2020 Ekim ayından bu yana TUSİD Endüstriyel Mutfak Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İş adamları Derneğinde Eğitim ve Proje yöneticisi olarak çalışmaktadır.

Burçin Akkan evli ve iki çocuk annesidir. İyi derecede İngilizce, başlangıç seviyesinde İtalyanca konuşmaktadır.


Eğitim Süresi

12 saat (6 hafta)

Eğitim Yeri

Online