Felsefi Terapi Eğitimi – Kişisel Gelişim Akademisi

1250₺ (KDV Dahil)

Kayıt İşlemleri

İyzico ile 5 Taksit İmkanı

Kayıt formunu eksiksiz doldurup aşağıda ödeme bilgileri bulunan hesap numarasına EFT, Havale ya da İyzico taksit ile ödemenizi gerçekleştirip dekontu PDF formatında e-mail atmanız gerekmektedir. (isusem@istinye.edu.tr)

Online Eğitim - Zoom

Felsefi Terapi Eğitimi- Kişisel Gelişim Akademisi

Felsefi Terapi kişinin bazı yaşamsal sorunlarını çözmek için felsefenin 2.500 yıllık birikimini kullanır. Felsefenin geleneksel özelliği soru sormak ve farklı cevaplar verebilmektir; varlığını sürdürebilmiş olması bu özelliğinin bir sonucudur. Felsefe sorulara tek ve kesin cevaplar vermez; çünkü tek ve kesin cevap doğrulanabilir ve yanlışlanabilir olan bilimin özelliğidir. Felsefe çözümler önerir. Bu, kişinin kendini sıkışmışlık ve çaresizlik duygusundan kurtarmasına ve seçenekleri sağlıklı bir şekilde düşünebilmesine olanak verir. Felsefe çağın çocuğudur; işte bu niteliğiyle felsefe; çağlara ve toplumlara göre değişmeyen bireysel özellikler ile ekonomik, sosyal, teknolojik koşullara göre değişen toplumsal sorunların tam ortasında yer alır. Çağımızda giderek derinleşen bu sorunlar felsefi danışmanlığa işlevsellik kazandırmaktadır.

Kayıt Ol / Ödeme Yap

%80 devam koşulunu sağlayan katılımcılara “Katılım Belgesi” verilecektir.

Program herhangi bir fakülte veya yüksek okul mezunu herkese açıktır.

Tarih:               9 Ağustos 2022, Salı

Eğitmen:          Dr. Öğr. Üyesi Eylem Doğan

Tarih:               23 Ağustos 2022, Salı

Saat:                19:00-22:00

Konu:               Psikolojik Danışmada Eleştirel Düşünme ve Sokratik Sorgulama

Eğitmen:          Dr. Öğr. Üyesi Pınar Konyalıoğlu

Tarih:               25 Ağustos 2022, Perşembe

Konu:               Bilişsel terapiler ve felsefe

Eğitmen:          Dr. Öğr. Üyesi Pınar Konyalıoğlu

Prof.Dr.Şafak Ural

İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1971 yılında DTCF Felsefe Bölümü‘nden mezun oldu. 1977 yılında İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Sistematik Felsefe kürsüsüne asistan olarak atandı. 1978 yılında “Pozitif Bilimlerde Basitlik İlkesinin Belirlenmesi Yolunda Bir Deneme” başlıklı çalışmasıyla Doktor unvanını aldı. 1979-1980 yıllarında Viyana Üniversitesi I. Felsefe Enstitüsünde çalışmalar yaptı. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sistematik Felsefe ve Mantık Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent olarak atandı. 1983 yılında Doçent oldu. 1988 yılında Profesör unvanını aldı. İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini 2004-2009 tarihleri arasında yapmıştır. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde, kurucusu ve başkanı olduğu Mantık Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak 2000-2015 yılları arasında görev yapmış; İstanbul Üniversitesi Mantık Uygulama ve Araştırma Merkezi‘ni 2014 yılında kurmuş ve 2015 yılına kadar başkanlığı sürdürmüş; 1989-2015 yılları arasında Felsefe Bölümü başkanlığını yürütmüştür. 16 Aralık 2014 tarihinde Mantık Uygulama Derneği‘nin kurucu yönetim kurulu başkanı olmuş ve 12 Ocak 2015 tarihinden Mantık Derneği ilk başkanı olarak seçilmiştir. 2012 yılından beridir Mantık Çalıştayı‘nı, 2014’ten beridir Mantık Yaz Okulu‘nu düzenlemektedir.

Dr.Öğr.Üyesi Eylem Doğan

Galatasaray Lisesinin ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde lisans eğitimini, aynı üniversitenin Felsefe Bölümünde Felsefe ve Bilim Tarihi yan-dal programını tamamladı. Yüksek lisans derecesini Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümünden, doktora derecesini Paris 1 Pantheon-Sorbonne ve Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümlerinden aldı. Halen İstinye Üniversitesi Felsefe Bölümünde Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Başlıca uzmanlık alanları arasında etik, siyaset felsefesi ve bilim felsefesi gelmektedir. Alanında çeşitli makaleleri ve çevirileri vardır.

Dr.Öğr.Üyesi Adviye Pınar Konyalıoğlu

Yüksek Lisans Tez Başlığı ve Tez Danışmanı: Üniversite öğrencilerinin duygusal ilişki bağlanma tarzları ile kişilik tipleri arasındaki ilişkinin incelenmesi (The Examination of the relationship between adult attachment styles in romantic relationships and personality traits). Yrd. Doç Dr. Semai Tuzcuoğlu. Doktora Tez Başlığı ve Tez Danışmanı: Bilinçli Hipnoz İle Sınav Kaygısı Programının Üstün Zekalı Öğrencilerin Sınav Kaygılarını Azaltmadaki Etkilerinin Karşılaştırılması.Prof. Dr. Ümit Davaslıgil. 2. Yüksek Lisans Tez Başlığı ve Tez Danışmanı: Üniversite Öğrencilerinin Algıladıkları Anne Baba Tutumları İle Duygu Düzenleme Becerileri Arasındaki İlişkide Otomatik Düşüncelerin Aracılık Rolü

18 Saat

Planlanıyor