Fiziksel Değerlendirme ve Tanılama Kursu

Fiziksel Değerlendirme ve Tanılama Kursu

Fiziksel tanılama ve değerlendirme kritik düşünme becerisinin en önemli basamağıdır.
Programın amacı Hemşirelik sürecinde sistematik olarak verilerin toplanması, sınıflandırılması ve toplanan bilgilerin değerlendirilebilmesi sonucunda hemşirelik bakım planının oluşturulmasıdır.

Bu programa, yataklı tedavi kurumlarında, evde bakım birimlerinde, rehabilitasyon merkezlerinde çalışan tüm hemşireler katılabilir.

• Veri Toplama
  • Sistem değerlendirmesi ve verilerin yorumlanması
  • Hemşirelik bakım planının uygulanması

%100 devam koşulunu sağlayan katılımcılara “Katılım Belgesi” verilecektir.

Uzm. Hem. Aysun Çakır Özçelik - Liv Hospital Hasta Bakım Hizmetleri Müdürü

Sn. Çakır Özçelik’in birçok makale ve bilimsel çalışması bulunmaktadır. Çok sayıda sempozyum, seminer ve kongrede düzenleme kurulu başkanlığı ve sunumda görev almıştır. Editörlüğünü yaptığı bir adet ve yazarı olduğu beş adet kitap mevcuttur.

Meslek hayatında birçok ödüle layık görülmüş, 2018 yılında ise Hospital Manager Dergisi tarafından “Yılın En Başarılı Hemşire Yöneticisi Ödülü” nü almıştır.

Eğitim:

- İstinye Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Executive MBA programı, 2019

- Marmara Üniversitesi Hemşirelikte Öğretim Ana bilim Dalı- 2012 Hemşirelikte Eğitim Yüksek Lisans

Eğitim Tecrübesi:

- İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulu Misafir Öğretim Üyesi

- İstinye Üniversitesi-Sağlık Bakanlığı Onaylı Yoğun Bakım Hemşireliği Kursu Eğitmeni

- Liv Hospital Ulus, Seminer, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı

- Sağlık Bakanlığı Onaylı İlkyardım Eğitmeni

- Acıbadem Hastanesi –Eğitim Hemşiresi ve Sorumlusu-2003-2011

Uzm. Hem. Canan Sarı - Liv Hospital Hasta Bakım Hizmetleri Eğitim ve Gelişim Hemşiresi

Canan Sarı, İstanbul Üniversitesi Hemşirelik eğitiminin ardından yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Halk Sağlığı Hemşireliği bölümünde tamamlamıştır. 25 yıllık meslek hayatında sağlık sektöründe farklı görevlerde yer almıştır. 2004 yılından bu yana Eğitim ve Gelişim Hemşiresi olarak görev yapmaktadır. Amerikan Hastanesi, Koç Üniversitesi-SANERC, Kadir Has Üniversitesi, İstinye Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde klinik ve akademik düzeyde eğitimler vermiştir. İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Misafir Öğretim Üyeliği görevini yerine getirmiştir. 2015 yılından bu yana Liv Hospital Ulus Hastanesinde “Hasta Bakım Hizmetleri Eğitim ve Gelişim Hemşiresi’ olarak görevine devam etmektedir. Birçok sempozyum ve seminerin düzenleme kurulunda yer almış; sempozyum ve seminere konuşmacı olarak katılmış ve ulusal ve uluslararası kongrelerde sözel/poster bildiri sunumu yapmıştır. Sn. Sarı evli ve bir çocuk sahibidir.

Uzm. Hem. Yeşim Koçak Eriç - Liv Hospital Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi

Yeşim Koçak Eriç, Atatürk Üniversitesi Hemşirelik eğitiminin ardından yüksek lisansını İstinye Üniversitesi Cerrahi Hemşireliği bölümünde tamamlamıştır.  İstanbul Bilim Üniversitesi Hastane Yönetimi ve Organizasyonu bölümünü bitirmiştir. 25 yıllık meslek hayatında hemşire, sorumlu hemşire, müdür yardımcılığı görevlerinde yer almıştır. İnternational Hospital, Trakya Üniversitesi, İstanbul Cerrahi Hastanesi, MLP Göztepe Hastanesi ve Ethica İncirli Hastanesi’nde çalışmıştır. 2015 yılından bu yana Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği yapmaktadır. Birçok sempozyum ve seminerin düzenleme kurulunda yer almış; sempozyum ve seminere konuşmacı olarak katılmış ve ulusal/uluslararası kongrelerde sözel/poster bildiri sunumu yapmıştır. Ulusal Enfeksiyon Dergilerinde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. İstinye Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde sağlık bakanlığı onaylı programlarda eğitimler vermektedir. Sn. Eriç evli ve bir çocuk sahibidir.

Eğitim:

- İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü (Y.Lisans) Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği– 2020

- Atatürk Üniversitesi Hemşirelikte Lisans Tamamlama 2009-2011

- İstanbul Bilim Üniversitesi Hastane Yönetimi ve Organizasyonu 2002-2004

- İstanbul Üniversitesi Bakırköy Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik 1994-1996

İş Tecrübesi:

- Liv Hospital Ulus Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği – 2015 - Devam

- Ethica İncirli Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcılığı - 2012-2015

- MLP Göztepe Cerrahi Servis Sorumlu Hemşireliği – 2011-2012

- İstanbul Cerrahi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcılığı – 2007- 2011

- Trakya Üniversitesi Acil Servis Hemşireliği 2004-2007

- İnternational Hospital Cerrahi Servis Hemşireliği 1999-2004