Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ve Şirketlerin Uyum Süreci

1 gün (8 Saat)

800 TL (KDV Dahil)
İSÜ öğrenci ve mensuplarına, MLP Care grubu çalışanlarına %20 indirim uygulanacaktır.

İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ve Şirketlerin Uyum Süreci Eğitimi

7 Nisan 2016’da yürürlüğe giren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, kişilere ait özel verilerin güvenliğinin sağlanmasını amaçlamaktadır. İşyerlerinde veri sorumlusu ve bu tür verileri işleyenlere önemli sorumluluk ve yükümlülükler getirmekte olan kanun, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesi, ele geçirilmesi, paylaşılması halinde önemli hukuki ve cezai sonuçlar doğurmaktadır.
Eğitim, mevzuata uyum sürecinde, hukuk ve bilgi güvenliği açısından alınacak önlemler, kişisel verilerin yer aldığı süreç ve sistemlerde uygulanacak yaklaşımlar konusunda şirket çalışan ve yöneticilerine bilgi vermeyi amaçlamaktadır.

KVKK uyum sürecinde sorumluluk alacak Avukatlar, IT Yöneticileri, İK Yöneticileri, departman ve birim yöneticileri, veri analitiği merkezleri, yapay zeka merkezleri ve kişisel veriler ile çalışma yapan akademisyenler, kişisel verileri işleyen çalışanlar ve Kanun’un getirdiği yenilikleri öğrenmek isteyenler bu eğitime katılabilir.

• Tarihçe
  • GDPR ve KVKK
    • Yasal Mevzuatlar
  • Kişisel ve Özel Nitelikli kişisel verilerin tanımı (Hassas...)
  • Veri sorumlusu, veri işleyenlerin yükümlülükleri
  • Kişisel verilerin işlenmesi, aktarılması, saklanmasına dair esaslar
  • Yurtdışına aktarılan veya yurtdışında tutulan veriler
  • Kişisel veri envanterinin oluşturulması ve kullanılabilecek yöntemler, örnek çalışma
  • Aydınlatma, Açık Rıza, Saklama ve İmha politikası
  • Hukuki ve cezai yaptırımlar (örnekler)
  • KVKK süreçlerinin sürdürülebilirliği (süreci kolaylaştıracak,etkin kılacak teknoloji çözümler)
  • Veri saklama sorumlulukları, silme, anonimleştirme gibi kavramlar ve teknik önlemler
  • İhlal bildirimi, Kişisel veriler ile ilgili gelecek taleplerin karşılanması
  • VERBİS nedir? KVKK Kurul Kararları ışığında uygulamalardan örnekler

Eğitime katılanlara İstinye Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından ''Katılım Belgesi'' verilecektir.

Av. Nuray Özgüney Yener

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren ve Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşaviri olarak görev yapan Nuray ÖZGÜNEY YENER buradan emekli olduktan sonra Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi’nde Kurucu I. Hukuk Müşaviri ve Avukat olarak görev yapmıştır. Adı geçen Hastane’nin kamu tüzel kişiliğinin kaldırılmasından sonra Ankara Barosu’na bağlı Avukat olarak görev yapmıştır. Bu dönemde Yüksek İhtisas Üniversitesi’nin kuruluş çalışmalarını gerçekleştirmiş ve akabinde I. Hukuk Müşaviri ve Genel Sekreter olarak görev yapmıştır. Daha sonra İstinye Üniversitesi I. Hukuk Müşaviri olarak çalışmaya başlamış olup, halen bu görevine devam etmektedir. Ayrıca, İstinye Üniversitesi MYO Adalet Programı’nda ve SBF Ebelik Bölümü’nde dersler vermektedir.

Elşan Yurdakul

Ortaöğrenimini Darüşşafaka Lisesi’nde tamamlayan, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri bölümünü bitiren Elşan Yurdakul, yazılımcı olarak başladığı kariyerini, Pamukbank, Beymen, Boyner Holding,  Atacom, Targit ve en son Mey-Diageo’da farklı pozisyonlarda BT Yöneticisi olarak devam ettirmiştir. Son görev yerinde Uygulama Çözümleri ve Bilgi Güvenliği’nden sorumlu yönetici olarak, GDPR ve KVKK uyumluluk süreçlerini yönetmiş, uyum için gereken teknolojik altyapı ve çözümlerin araştırılması ve uyarlanmasında rol almıştır. İSÜSEM’de Bilgi Güvenliği, KPI Raporlama ve Yapay Zeka konularında eğitimler düzenlemek üzere çalışmalarını sürdürmektedir.

İSÜSEM’in eğitimlerinden haberdar olmak için İSÜSEM'den tarafıma elektronik ileti ve SMS gönderilmesini onaylıyorum.

Başvurunuz alınmıştır.