KVKK Uyum Sürecinde Teknolojinin Kullanımı

Eğitim Süresi

1 saat

Eğitim Ücreti

Ücretsiz

Eğitim Kontenjanı

100

KVKK Uyum Sürecinde Teknolojinin Kullanımı

7 Nisan 2016’da yürürlüğe giren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, kişilere ait özel verilerin güvenliğinin sağlanmasını amaçlamaktadır. İşyerlerinde veri sorumlusu ve bu tür verileri işleyenlere önemli sorumluluk ve yükümlülükler getirmekte olan kanun, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesi,ele geçirilmesi, paylaşılması halinde önemli hukuki ve cezai sonuçlar doğurmaktadır.

Eğitim, mevzuata uyum sürecinde, bilgi güvenliği açısından alınacak önlemler, kişisel verilerin yer aldığı süreç ve sistemlerde bilgi sistemleri açısından uygulanacak yaklaşımlar, dikkat edilecek noktalar konusunda bilgi sistemleri çalışan ve yöneticilerine bilgi vermeyi amaçlamaktadır.

KVKK uyum sürecinde sorumluluk alacak IT Yöneticileri ve çalışanları, İK Yöneticileri, departman ve birim yöneticileri ile Kanun’un getirdiği yenilikleri desteklemek üzere bilgi sistemlerinde yapılması gerekenleri öğrenmek isteyenler bu eğitime katılabilir.

Tarihçe

Kavramlar

- GDPR ve KVKK

- Kişisel ve Özel Nitelikli kişisel verilerin tanımı (Hassas...)

- Veri sorumlusu, veri işleyenlerin tanımı ve sorumlulukları

Kişisel verilerin işlenmesi, aktarılması, saklanmasına dair esaslar ve bu süreçleri destekleyecek teknik çözümler

Kişisel veri envanterinin oluşturulması ve kullanılabilecek yöntemler

Aydınlatma, Açık Rıza, Saklama ve İmha politikasının uygulanması için teknik çözümler

KVKK süreçlerinin sürdürülebilirliği (süreci kolaylaştıracak,etkin kılacak teknoloji çözümler)

Veri saklama sorumlulukları, silme, anonimleştirme gibi kavramlar ve teknik önlemler

İhlal bildirimi, Kişisel veriler ile ilgili gelecek taleplerin karşılanması

VERBİS nedir?

Eğitim sonunda tüm katılımcılara "Katılım Belgesi" verilecektir. 

Elşan Yurdakul

Ortaöğrenimini Darüşşafaka Lisesi’nde tamamlayan, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri bölümünü bitiren Elşan Yurdakul, yazılımcı olarak başladığı kariyerini, Pamukbank, Beymen, Boyner Holding,  Atacom, Targit ve en son Mey-Diageo’da farklı pozisyonlarda BT Yöneticisi olarak devam ettirmiştir. Son görev yerinde Uygulama Çözümleri ve Bilgi Güvenliği’nden sorumlu yönetici olarak, GDPR ve KVKK uyumluluk süreçlerini yönetmiş, uyum için gereken teknolojik altyapı ve çözümlerin araştırılması ve uyarlanmasında rol almıştır. İSÜSEM’de Bilgi Güvenliği, KPI Raporlama ve Yapay Zeka konularında eğitimler düzenlemek üzere çalışmalarını sürdürmektedir.



Kontenjanımız dolmuştur.

Eğitimimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.
Bir sonraki eğitimin kayıt sürecinden haberdar olmak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.


İSÜSEM’in eğitimlerinden haberdar olmak için İSÜSEM'den tarafıma elektronik ileti ve SMS gönderilmesini onaylıyorum.

Başvurunuz alınmıştır.