Orff-Schulwerk Elementer Müzik Hareket Yaklaşımı ve Ben İlişkisi

Zeytinburnu Belediyesi Personellerine % 20 indirim

Eyüpsultan Belediyesi Personellerine % 20 indirim

OHSAD üyelerine %20 indirim

*** Söz konusu indirimden faydalanabilmek için istenilen bilgi ve belgelerin tam ve eksiksiz olarak ibraz edilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde kayıt işlemleriniz tamamlanmayacaktır.

600₺ (KDV Dahil)

Kayıt İşlemleri

İyzico ile 5 Taksit İmkanı

Kayıt formunu eksiksiz doldurup aşağıda ödeme bilgileri bulunan hesap numarasına EFT, Havale ya da İyzico taksit ile ödemenizi gerçekleştirip dekontu PDF formatında yüklemeniz gerekmektedir.

İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü

Orff-Schulwerk Elementer Müzik Hareket Yaklaşımı ve Ben İlişkisi

Orff-Schulwerk Elementer Müzik-Hareket Yaklaşımı ortak paydasında bulunan ritmi temel alarak; konuşma, hareket-dans, müzik bütünlüğünde kişinin kendisinden kendi bedeninden, hareket noktasından yola çıkar. 1932’de Carl Orff ‘’Müzik insanın içinde başlar. Başlangıç noktası kişinin kendi durgunluğu, kendini dinlemesi, müziğe hazır olması, kendi kalp atışlarını ve nefes alışını dinlemesidir’’ demiştir. Orff-Schulwerk Elementer Müzik Hareket Yaklaşımının müzik öğretmek değil insan yetiştirmeyi önemsediğini , çıkış noktasının müzik eğitimi vermek üzerine değil insanda elementer olanı hareket noktası olarak çıkarmak olduğunu söylemiştir. Bu yaklaşımda insanın kendini farketme, yaratıcı gücünü ortaya çıkarma, işbirliği içinde hareket etme, sosyalleşme, sorumluluk alma, keşif ve üretim sürecinde mekandaki kaynakları yaratıcı sürece katması, doğaçlama yapması önceliklidir.

Müzik, insan yaşamında ortak bir paydadır. Şarkı söyleme, ritm tutma ve müziğe göre hareket etme içgüdüsel olarak yapılan eylemlerdir. Müzik etkinlikleri, sosyal-duygusal, dil, fiziksel, bilişsel gelişim alanlarını desteklediği için ve kendi deneyimlerine fırsat verdiği için hayatımızda olmazsa olmazlarımız arasındadır.

Orff- Schulwerk yaklaşımı sosyalleşmek, kendimizi özgürce ifade edebilmek, problemler karşısında çeşitli çözümler üretebilmek, yaratıcılık, doğaçlama yapabilmek için bir araç olarak kullanılabilmektedir. Orff-Schulwerk ‘in müzik eğitimi alanındaki içeriği, dışa vurumun müzik, hareket ve dil birlikteliği biçiminde gerçekleşmesi ve bunların birbirleriyle karşılıklı etkileşim içinde olması temeline oturmaktadır.   Orff-Schulwerk yaklaşımıyla Müzik-Hareket Eğitiminde öğretmenin en önemli becerisi, her bireyin kişisel yeteneğini ve gruptaki özerk çabayı geliştirecek şekilde, kendini geri planda tutabilmesidir. Katılımcılara büyük oyun ve yaratıcılık alanı açan, duruma göre gelişen bir çalışma konseptidir.

Katılımcı Profili

• Bu çalışmaya yaş sınırı, eğitim durumu vb. olmaksızın yaratıcı yönünü müzik ve hareket çerçevesinde ortaya çıkarmak isteyen, farkındalığını geliştirmek isteyen herkes katılabilir.
Kayıt Ol / Ödeme Yap

1.Orff-Schulwerk Elementer Müzik Hareket Yaklaşımının dayandığı temeller

2.Tanışma Oyunları

3.Basit ritm çalgılar ve kullanımı

4. Ses Oyunları ve grup dansları

Berna Uysal

1988 yılında Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünden mezun olmuştur. Eğitim Yönetimi - Denetimi alanında Yüksek Lisans yapmıştır. 1991-2001 yılları arasında Çeşitli Mesleki Teknik liselerde Çocuk Gelişimi - Eğitimi branş öğretmeni olarak, 2001-2009 yılları arasında ise çeşitli kurumlarda Okul Öncesi Öğretmeni olarak görev yapmıştır. 2006 yılında Uzman Öğretmen olmuştur.  2009 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda  Yönetim kademesinde Eğitim Yöneticiliği görevini sürdürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün Hizmet içi Eğitim Program Hazırlama ve Geliştirme grubunda Alan Uzmanı - Program Uzmanı ve Eğitim Görevlisi olarak görev almaktadır. 1998 yılından bu yana Orff-Schulwerk Yaklaşımıyla ilgili yurt içi ve yurt dışında eğitimlere katılmaktadır. 2012 yılında Gesellschaft Forderer Des ORFF-Schulwerk, Orff-Schulwerk Forum ve Orff Merkezi Türkiye onaylı Orff-Schulwerk Müzik Hareket Eğitmen Eğitmeni olma hakkını kazanmıştır. 2002 yılından beri çeşitli kongre, sempozyum, Eğitimde İyi Örnekler, AB proje çalışmalarına workshop, bildiri sunumlarıyla katılmıştır. Orff-Schulwerk Yaklaşımıyla Müzik Hareket Eğitimini; çeşitli üniversitelerde ders olarak, özel eğitim kurumlarında, okullarda; çocuklara, öğretmen adaylarına, öğretmenlere ve ilgi duyan kişilere hizmet içi eğitimler, kurslar, seminerler yoluyla vermektedir. Okul Öncesi Eğitimi ve Orff-Schulwerk Müzik Hareket Eğitimine yönelik kitap bölümleri, Orff İnfo dergisinde yazıları ve yayın aşamasında çocuk hikâyeleri bulunmaktadır. Mesleğinde 30. yılını çalışmaktadır.

Planlanıyor

600 TL