Protein-İlaç Etkileşiminde Biyolojik Veri Bankalarının Kullanılması ve Yapısal Analizlerin Gerçekleştirilmesi Eğitimi

6 saat (2 gün)

Online

Bu eğitim programı biyolojik verilere ait veri tabanlarının detaylı kullanımları, veri tabanları içerisinde yer alan bilgi kümelerinin ayrıştırılması, küçük molekül/inhibitör bilgilerinin elde edilmesi gibi konulara odaklanır ve katılımcılara protein modellerin ve fonksiyonları ile moleküler simülasyonlarına dair temel bilgiler kazandırmayı amaçlar. Eğitim sonucunda kanserde ilaç tasarımı ve ilaç direnci yaklaşımlarına yönelik olarak temel bilgi birikiminin oluşturulması hedeflenmektedir.

İlgili alanlarda lisans eğitimine devam eden 3. ve 4. sınıf öğrencileri, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler ile bu alanlardan mezun olanlar ile kıdemli araştırmacılar eğitime katılabilir.

%80 devam koşulunu sağlayan katılımcılara “Katılım Belgesi” verilecektir.

Kayıt formunu eksiksiz doldurup aşağıda ödeme bilgileri bulunan hesap numarasına EFT, Havale yöntemi ile ödemenizi gerçekleştirip dekontu PDF formatında yüklemeniz gerekmektedir.

Online Ödeme Yöntemi

Kayıt formunu eksiksiz doldurup ödeme bilgilerini eksiksiz girmeniz gerekmektedir.

*** Online eğitime giriş için gerekli olan link ve diğer bilgiler, eğitim öncesinde ayrıca mail olarak tarafınıza gönderilecektir.

Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kutlu

Aslı Kutlu 2017 yılında protein mühendisliğine ait yapısal ve fonksiyonel etkileşimler alanında doktora eğitimini tamamladıktan sonra, doktora sonrası çalışmalarında yoğunlukla moleküler dinamik simülasyon tabanlı protein fonksiyon tayini ve hastalık etki mekanizmaları keşfi konusunda çalışmıştır. Şimdiye kadar moleküler dinamik simülasyonları ve protein yapı-fonksiyon ilişkileri konusunda 2 TÜBİTAK projesinde doktora ve doktora sonrası araştırmacı olarak; 1 adet TÜBİTAK 1002 projesinde ise proje yürütücüsü olarak yer almıştır. Bilgisayar tabanlı protein mühendisliği uygulamaları konusunda çokça ulusal ve uluslararası eğitime katılmıştır. Aktif olarak lisans ve lisans üstü seviyelerde bu alanları kapsayan ile ilgili dersleri vermektedir.

Dr. Öğr. Üyesi Caner Geyik

Caner Geyik lisans ve yüksek lisans eğitimini Ege Üniversitesi Biyokimya Bölümü'nde tamamladı. Bu dönemde biyosensör tasarımı ve biyokonjugasyon üzerine odaklandı. Yüksek Lisans eğitimi sırasında Kumamoto Üniversitesi'nde (Japonya) misafir araştırmacı olarak çalıştı. Doktora eğitimini Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü'nde tamamladı ve eksitotoksisite üzerine araştırmalar yaptı. Ayrıca doktora tezinin bir bölümü olarak Amerika Birleşik Devletleri National Institute of Mental Health (NIH, NIMH) kurumunda 1 yıl boyunca konuk araştırmacı olarak çalıştı.

Araştırma Alanları: Hücre Kültürü, Moleküler Biyokimya, In vitro Toksikoloji, Anti-kanser ilaç geliştirme, Nörobilim, Madde Bağımlılığı, Biyosensörler

Temel Alanları: Kimya,  Biyokimya,

6 saat (2 gün)