Robotik Kodlama Eğitimi (Okul Öncesi Öğretmenler İçin) – Yapay Zeka Akademisi

Zeytinburnu Belediyesi Personellerine % 20 indirim

Eyüpsultan Belediyesi Personellerine % 20 indirim

OHSAD üyelerine %20 indirim

*** Söz konusu indirimden faydalanabilmek için istenilen bilgi ve belgelerin tam ve eksiksiz olarak ibraz edilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde kayıt işlemleriniz tamamlanmayacaktır.

Kayıt İşlemleri

İyzico ile 5 Taksit İmkanı

Kayıt formunu eksiksiz doldurup aşağıda ödeme bilgileri bulunan hesap numarasına EFT, Havale ya da İyzico taksit ile ödemenizi gerçekleştirip dekontu PDF formatında yüklemeniz gerekmektedir.

İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü

Robotik Kodlama Eğitimi (Okul Öncesi Öğretmenler İçin)

Teknolojinin sürekli gelişmesi ile yenilikçi ve üretim odaklı teknolojilere de aynı oranda ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyacın farkındalığında olan ülkeler eğitim sistemlerine erken yaşta çocuklara yönelik kodlama ve robotik eğitimlere yer açmakta ve çocukların erken yaşta kodlama ve temel düzeyde robotik alanlarda bilgisi sahibi olmaları istenmektedir. Robotik kodlama analitik düşünme gibi 21. Yüzyıl becerilerini kazandırmaya fayda sağlamakta ve günümüzde son zamanların en popüler eğitim modellerinden biri haline gelmeye başlamıştır. Ayrıca, okul öncesi eğitim açısından baktığımızda Robotik Kodlama ile çocuklar algoritmik problemler çözebilen, mantıksal ve sıralı düşünerek çevresindeki olayları algılayabilecek şekilde 21. Yüzyıl becerileri elde etmiş bireyler olarak yetişmektedir.

Eğitim tamamen uygulama üzerine yapılandırılmış olup kursiyerlere bilgi verirken formasyon bilgisini de işin içine katmaktadır. Diğer taraftan yapılan uygulamalar hali hazırda kursiyerin çalıştığı/çalışacağı kurumda aynen kullanabileceği şekilde sunulacaktır.

• Tabletsiz/Bilgisayarsız Kodlama (4 saat)
    • Tablet ya da bilgisayar kullanmadan çocuklara algoritma mantığını kavramaya yönelik uygulamalar yaptırma.
  • Tabletli/Bilgisayarlı Kodlama (8 saat)
    • Tablet ya da bilgisayar ortamında farklı uygulamalar kullanarak çocuklara kodlama eğitimi verme. Bu eğitim ile çocukların tablet kullanarak algoritma mantığı geliştirmesi sağlanacak.
  • Robotik Kodlama (8 saat)
    • Kablo, led ve anahtar parçalarını tanıma ve robot yapımı
    • Dc motor parçasını tanıma ve robot yapımı
    • Buzzer parçasını tanıma ve uygulama
    • 3D kalem tanıma ve uygulama
    • UYGULAMA (Robot Yapımı)

Eğitime,

• Okul öncesi öğretmenliği öğrenci ve mezunları,
  • Çocuk gelişimi bölümü öğrenci ve mezunları,
  • Anaokulunda çalışan kişiler başvuru yapabilirler.
  • Katılımcı sayısı maksimum 20 kişidir.

“Sertifika” alabilmek için %80 devam koşulunu sağlamak ve kur sonunda gerçekleştirilecek olan sınavdan 70 ve üzeri puan almak gerekmektedir.

Devamlılık şartını sağlayarak sınavdan başarı elde edemeyen katılımcılara “Katılım Belgesi” verilecektir.

Öğr.Gör.Muammer Demirci

Eğitmen Bahçeşehir Üniversitesinde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği lisans eğitimini bitirmiş ve sonra Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümünden yüksek lisans derecesini almıştır. Şu anda Anadolu Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir. Eğitmen farklı şirketlerde eğitim teknolojileri ve yazılım uzmanı olarak görev yapmıştır. 2016-2019 yılları arasında Makerobotik robotik kursunda anaokulundan 8. Sınıfa kadar robotik kodlama ve yazılım eğitimi ayrıca yetişkinlere yönelik robotik kodlama eğitimleri vermiştir. Daha sonrasında 2019-2020 yılında Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Kolejinde robotik kodlama öğretmenliği yapmıştır. Eğitmen 2020 yılından beri İstinye Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı programında öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Yüzyüze Eğitim

Kasım 2022