Sağlık Kuruluşlarında Medikal Muhasebe Sertifika Programı

5 hafta Cumartesi-Pazar 09:00-16:00

1.500TL (KDV Dahil)
MLP Care Grubu çalışanlarına ve OHSAD üyelerine %20 indirim uygulanacaktır.

İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü

Sağlık Kuruluşlarında Medikal Muhasebe Sertifika Programı

Türkiye’nin en büyük özel hastane zincirine sahip MLP Care Grubu’nun 25 yıllık bilgi ve birikimiyle hazırlanan bu program ile sağlık kuruluşlarında medikal muhasebe alanında çalışanların, güncellenen tüm mevzuatı takip etmesi ve yorumlaması, yapılan değişimlere hızlı adapte olarak süreci en iyi ve verimli bir şekilde yönetebilmesi hedeflenmektedir. Bu vesile ile kurum içi verimliliğin artması sağlanacak, etkin yöneticilerin geliştirilmesi mümkün olacaktır.

Bu program ile sağlık kuruluşu çalışanları anlaşmalı kurumların tamamına verilen hizmetlerin sözleşme ve mevzuata göre doğru faturalandırılmasını yaparak hızlı tahsilat döngüsünü sağlayacaktır. Günümüzde sağlık kuruluşlarının en büyük sorunu haline gelen faturalama sorununun kökten ele alınarak, hem sağlık kuruluşu içerisinde kayıp ve kaçakların tespit edilerek önüne geçilmesi hem de verilen hizmetlerin zamanında ve doğru faturalandırılması sağlanacaktır.

Program sonunda artık verilen hizmetleri iyi analiz ederek raporlama yapabilen ve süreçleri kurgulayıp, yönetebilen yöneticilerin yetiştirilmesi amaçlanmıştır.

• Sağlık kuruluşlarında medikal muhasebede çalışmak isteyenler,
  • Medikal muhasebe alanında çalışan ve kendini geliştirmek isteyenler,
  • Bu alanda yönetici olmak isteyenler.
  • Özel Sağlık kuruluşlarında hasta kabul aşamaları nasıl yönetilmeli?
  • Kimler SGK – ÖSS- TSS kapsamında Özel sağlık kuruluşlarına başvurabilir?
  • Provizyon ve onay süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar neler?
  • Hastalara verilen hizmetlerin kurumlara doğru ve hızlı fatura edilmesinde süreç nasıl kurgulanmalı?
  • Kurumlara bildirim yapılması gereken hususlar neler?
  • İş Kazası, Adli vaka ve Trafik kazası gibi rücuya konu tedavilerde dikkat edilmesi gereken hususlar neler?
  • SGK sözleşme sürecinin yürütülmesi ve yönetilmesi, Savunma ve ceza yazılarına karşı nasıl cevap yazıları hazırlanmalı?
  • Hangi durumlarda Mahkemeye başvurulabilir?
  • Sağlık Uygulama tebliğinde Malzeme yönetimi ve faturalandırılması nasıl olmalıdır?
  • Tanıya dayalı işlemlerin faturalandırılmasında dikkat edilecek hususlar neler?
  • Ameliyat kontrol süreleri nasıl hesaplanır?
  • Paket harici olan ilaç ve malzemelerin faturalandırılmasında nelere dikkat edilmelidir?
  • Paket harici tıbbi malzemeler nasıl tespit edebilir?
  • Özel Sağlık sigortalarında nelere dikkat edilmeli?
  • TSS hastalarında süreç nasıl kurgulanmalı?
  • Özel Sağlık kuruluşlarında gider yönetimi nasıl planlanmalı?
  • Hekim – Bölüm verimlilikleri nasıl ölçülür?
  • Aksiyon alırken dikkat edilmesi gereken hususlar?
  • Hedefler nasıl belirlenir?
  • Özel Sağlık kuruluşlarında Aktif gün kavramı ne demektir, nasıl planlanır ve hedef olarak verilir?
  • Ay sonu gidişat hesaplama kavramı nedir?

%80 devam koşulunu sağlayan ve eğitim sonunda gerçekleştirilecek olan sınavdan 70 ve üzeri puan alanlara İstinye Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İSÜSEM) tarafından Sertifika verilecektir.

Serdal Serin

Bau Göztepe Medicalpark Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı

Cem Ay

MLPCARE Faturalama Müdür Yardımcısı  - SGK Faturalandırma Süreçleri