Sağlıklılarda, Sporcularda, Kronik Hastalıklarda Egzersiz Testleri

2000₺ (KDV Dahil)

İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü

Sağlıklılarda, Sporcularda, Kronik Hastalıklarda Egzersiz Testleri

Egzersiz testleri sağlıklılarda fonksiyonel kapasiteyi ve hastalık durumlarında prognozu belirlemek için sıklıkla kullanılan ve maliyet etkin bir değerlendirme yöntemidir.  Sağlıklı bireylerin fiziksel uygunluklarını korumak ve geliştirmek, sporcuların performanslarını ve fonksiyonelliklerini artırmak, kardiyopulmoner, diyabet gibi bulaşıcı olmayan ancak mortalite ve morbidtesi yüksek olan hastalar için prognozun takibi, fonksiyonel kapasitelerinin artırılması için hazırlanacak olan egzersiz programı öncesi egzersiz testlerine ihtiyaç vardır. Ayrıca topluma fayda sağlamak açısından düşünüldüğünde, Ülkemizde son yıllarda açılmış  ve açılmasına devam edilmekte ve  temel hedefi sağlığı korumak ve geliştirmek üzerine kurulmuş olan Sağlıklı Hayat Merkezleri’nde çalışan fizyoterapistler için bu sertifika programı önemli ölçüde yol gösterici olacaktır.

Program sonunda fizyoterapist, egzersiz testlerini pratik olarak uygulayacak, sonuçları yorumlayabilecek ve kişiye özel egzersiz reçetesi oluşturma yönünde deneyim kazanmış olacaktır.

Kayıt Ol / Ödeme Yap

Programa Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü son sınıf öğrencileri ile mezunları katılabilir.

Fiziksel Aktivite ve Sağlık

Kronik Hastalıklarda Fiziksel Aktivitenin önemi

Egzersiz Testleri için Risk gruplarının belirlenmesi

Egzersiz Testleri öncesi değerlendirme

Sağlıkla İlişkili Fiziksel Uygunluk Parametreleri

Kardiyopulmoner Fiziksel Uygunluk: Labaratuvar ve saha testleri

Kas Kuvveti Değerlendirme: Labaratuvar ve saha testleri

Vücut Kompozisyonunun Belirlenmesi

Esneklik ve Fonksiyon Değerlendirme

Sporla İlişkili Fiziksel Uygunluk Parametreleri

Aerobik/Anaerobik Kapasite

Kassal kuvvet ve endurans

Esneklik

Denge

Hız

Çeviklik

Reaksiyon zamanı

Egzersiz Reçetesi Oluşturma

Özellikli durumlarda egzersiz testleri uygulama ve egzersiz reçetesi hazırlama

Kardiyovasküler hastalıklar

Diyabet

Metabolik Sendrom

Obezite

Pulmoner Hastalıklar

Kronik Ağrı

Kanser

Osteoporoz

Psikolojik Problemler

Disabilite

Sertifika alabilmek için %80 devam koşulunu sağlamak ve kurs sonunda gerçekleştirilecek olan sınavdan 70 ve üzeri almak gerekmektedir.

2.000 TL

İSÜ öğrenci ve mensuplarına %25 indirim

MLP Care Personellerine %20 indirim

Zeytinburnu Belediyesi Personellerine % 20 indirim

Eyüpsultan Belediyesi Personellerine % 20 indirim

OHSAD üyelerine %20 indirim

*** Söz konusu indirimden faydalanabilmek için istenilen bilgi ve belgelerin tam ve eksiksiz olarak ibraz edilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde kayıt işlemleriniz tamamlanmayacaktır.

İyzico ile 5 Taksit İmkanı

Kayıt formunu eksiksiz doldurup aşağıda ödeme bilgileri bulunan hesap numarasına EFT, Havale ya da İyzico taksit ile ödemenizi gerçekleştirip dekontu PDF formatında yüklemeniz gerekmektedir.

Prof.Dr.Yasemin Buran Çırak

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde 2002 yılında tamamlayan Yasemin Çırak, yüksek lisansını ise 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Protez-Ortez ve Biyomekani Programı’nda tamamlamıştır. Doktorasını Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Programı’nda 2010 yılında tamamlayan Dr. Yasemin Çırak, doçentliğini ise 2017 yılında elde etmiştir. Dr. Yasemin Çırak, 2003-2011 yılları arasında Gülhane Askeri Tıp Akademisi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalında klinisyen fizyoterapist olarak çalışmıştır. 2011-2017 yılları arasında ise çeşitli üniversitelerin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde yardımcı doçent olarak akademik kadroda görev almıştır. Doç. Dr. Yasemin Çırak, 2017 yılı ortası itibarı ile İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde doçent olarak akademik kadroda yer almaktadır.

Araştırma Alanları: Kardiyak Rehabilitasyon, Pulmoner Rehabilitasyon, Periferik Damar Hastalıklarında Rehabilitasyon, Açık Kalp Ameliyatı Sonrası Kardiyopulmoner Rehabilitasyon

Temel Alanları: Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Doç.Dr. Gül Deniz YILMAZ YELVAR

2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden mezun olan Yılmaz Yelvar aynı yıl yüksek lisans programına başlamıştır. 2005 yılında spor fizyoterapistliği alanında bilim uzmanlığı, 2010 yılında doktora derecesini almıştır. Klinik çalışmalarına 2005 yılında kurucularından olduğu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde devam etmektedir. 2011 yılında öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarına başlamıştır. Cyriax, Kalternborn, McKenzie, Mulligan gibi manuel tedavi teknikleri başta olmak üzere mesleki ve kişisel gelişim alanında birçok ulusal ve uluslararası eğitmenlerden eğitimler almış, kongre, seminer ve konferanslarda konuşmacı olarak yer almıştır. Türkiye Fizyoterapistler Derneği ve Spor Fizyoterapistleri Derneği üyesi olan Yılmaz Yelvar, 2010-2016 yılları arasında Türkiye Fizyoterapistler Derneği yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. Araştırma alanları: Sporcu Sağlığı, Ortopedik Rehabilitasyon, Manuel Terapi, Kadın Sağlığı, Koruyucu Fizyoterapi