Senaryo Yazarlığı Sertifika Programı – Güzel Sanatlar Akademisi

Zeytinburnu Belediyesi Personellerine % 20 indirim

Eyüpsultan Belediyesi Personellerine % 20 indirim

OHSAD üyelerine %20 indirim

*** Söz konusu indirimden faydalanabilmek için istenilen bilgi ve belgelerin tam ve eksiksiz olarak ibraz edilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde kayıt işlemleriniz tamamlanmayacaktır.

1750₺ (KDV Dahil)

Kayıt İşlemleri

İyzico ile 5 Taksit İmkanı

Kayıt formunu eksiksiz doldurup aşağıda ödeme bilgileri bulunan hesap numarasına EFT, Havale ya da İyzico taksit ile ödemenizi gerçekleştirip dekontu PDF formatında e-mail atmanız gerekmektedir.

Online Eğitim-Zoom

Senaryo Yazarlığı Sertifika Programı- Güzel Sanatlar Akademisi

Kısa, orta ve uzun metrajlı filmler için senaryo yazarlığı teknikleri olan, öğrenilebilir ve geliştirebilir bir yetkinliktir. Her filmin bir anlatı yapısı ve buna uygun bir çerçevesi vardır. Senaryo yazarlığı eğitimi, filmi parçalarına bölmenizi ve hatasız bir tasarım ile birleştirmenizi sağlar.

Bir filmin senaryosu iyi değilse o film ne kadar büyük bir bütçe ile çekilirse çekilsin iyi bir filme dönüşemez.

Bu eğitimde her katılımcı başarılı bir senaryo yazabilecek kapasiteye erişecektir.

Kayıt Ol / Ödeme Yap

Öğrenmeye ve gelişmeye açık olan herkes katılabilir.

%80 devam zorunluluğu bulunmaktadır.

Eğitim sonunda yazılacak senaryonun minimum 70 ile değerlendirilmesi sonunda "Sertifika" verilecektir.

Senaryonun bir metin olarak türsel özellikleri, teknik açıdan senaryo yazım kuralları ve örnekler üzerinden bu kuralların incelenmesi.

Sinopsis, tretman, ayrımlama senaryosu ve çekim senaryosunun tanımı ve özellikleri

Karakter türleri ve tasarımı

Sahne, plan ve sekans ayrımı

Tretmanın ayrımlama senaryosuna dönüştürülmesi

Yazarken görüntüyü düşünebilmek: Görüntü ile ilgili temel ilkeler ve kompozisyon

Sinematografi

Kamera hareketleri, açılar ve ölçekler

Kurgu ile ilgili temel bilgiler

Bütün bu teknik bilgiler ışığında ayrımlama senaryosunun çekim senaryosuna dönüştürülmesi

Kahramanın sonsuz yolculuğu ve monomit

Örnek senaryo üzerinde çalışmalar

Öğrenci senaryolarının incelenmesi ve danışmanlık

Doç.Dr.Aybike Serttaş

İstinye Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı.

Medya Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü.

Senaryo ve Kısa film dersleri vermektedir. Öğrencileri ile 50’nin üstünde kısa film, belgesel ve video art üretmiştir.

Çeşitli televizyon kanalları ve yapım şirketlerine metin yazarlığı, senaryo danışmanlığı, reklam danışmanlığı yapmaktadır.

Akademik içeriğe sahip 5 kitabı, pek çok makalesi ve kitap bölümü, öykülerini topladığı Çiçek adlı bir öykü kitabı bulunmaktadır.

Toplam 24 saat

4 Ocak-26 Ocak 2023