İş Dünyasında Müzakere Yöntemleri

Eğitim Süresi

1 Gün / 6 Saat

Eğitim Yeri

İstinye Üniversitesi Vadi Kampüs

Bu eğitimin amacı, farklı sektörlerde ve pozisyonlarda çalışan katılımcılara iş dünyasında etkili müzakere becerileri kazandırmak yoluyla iş yaşamında daha başarılı ve etkili olmalarına katkıda bulunmaktır. Eğitim, çeşitli iş ortamlarında karşılaşılan müzakere süreçlerinde stratejik ve yapıcı bir yaklaşım geliştirmeyi hedefler.

  1. Müzakere süreçlerini etkin bir şekilde yönetmesi,
  2. Hem bireysel hem de kurumsal düzeyde güçlü iş ilişkileri kurması,
  3. Zorlu iş koşullarında bile yaratıcı ve sonuç odaklı çözümler üretebilmesi hedeflenir.

 

Farklı sektörlerde çalışan tüm çalışanlar eğitimimize katılabilir. Eğitimler katılımcıların sektörlerine göre düzenlenebilecektir.

  • Orta ve üst düzey yöneticiler
  • Girişimciler ve Start-up Kurucuları
  • Satış ve Pazarlama Uzmanları
  • İnsan Kaynakları Profesyonelleri
  • Tedarik Zinciri ve Satın Alma Uzmanları
  • Hukuk ve Danışmanlık Alanında Çalışanlar

Müzakere Kavramları ve Uygulamaları, Müzakere Özellikleri, Çatışma Yönetimi

Müzakere Aşamaları, Müzakere Planlamasının Aşamaları

Dağıtıcı ve Bütünleştirici Müzakereler

İletişim, Algı ve Önyargılar

Müzakerelerde Manevralar ve Oyunlar, Müzakere Becerileri, İdari ve Ticari Müzakereler

Müzakere Sürecinde Yasal Faktörler

Müzakerelerde Kişiler Arası İletişim, Müzakere İletişimini İyileştirme Yöntemleri

Müzakerede Gücün Rolü, Uluslararası ve Kültürler Arası Müzakereler

 

Doç. Dr. Ayfer Ustabaş

Galatasaray Lisesinden mezun olmasının ardından lisansını Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümünde ve yüksek lisansını Paris 1 Panthéon Sorbonne Üniversitesi Uluslararası İktisat-Kalkınma İktisadı bölümünde, doktora eğitimini Marmara Üniversitesi Uluslararası İktisat alanında tamamladı. Yüksek lisans eğitimi sonrasında 1994-2008 yılları arasında otomotiv sektöründe Renault MAİS A.Ş’nin Satış ve Satış Sonrası bölümlerindeki çeşitli departmanlarında çalıştı. Sonrasında, Marmara Üniversitesi İktisat ABD / Uluslararası İktisat Bilim Dalı’nda (2008-2013 Haziran) doktor unvanına hak kazandı. Doktora tezinin konusu “Mikro ve Makro Etkileri Yönünden Elektrikli Otomobiller (Türkiye Ekonomisi Örneği)” idi. Ardından 2013-2015 yılları arasında Galatasaray Üniversitesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak akademik hayata adım attı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman (İngilizce) bölümünde doktor öğretim üyesi olarak tam zamanlı olarak çalışmaya başladı. 2017-2021 yılları arasında İktisat (Türkçe) bölüm başkanlığı, 2021-2022 döneminde ise Uluslararası Ticaret ve Finansman (İngilizce) bölüm başkanlığı görevlerini yerine getirdi. Ayrıca, 2013’ten beri Bilgi Üniversitesinde yarı zamanlı doçent olarak görev yapmaktadır. 2018 yılında Birleşik Krallık Yüksek Öğretimde Öğretme ve Öğrenme Desteği Amaçlı Mesleki Standartlar Çerçevesinde Yüksek Öğretim Akademisinden “Kıdemli Eğitmen” sertifikasını almaya hak kazandı. 21 Ekim 2022’de Doçentlik unvanını Uluslararası İktisat alanından aldı. Akademik çalışma alanları arasında; uluslararası iktisat, uluslararası ticaret, otomotiv endüstrisi, inovasyon ve kadın istihdamı konuları bulunmaktadır. Fransızca ve İngilizce bilmektedir. Gülin ve Berfin adında iki çocuk annesidir.


Bilgi Formu

Eğitim Süresi

1 Gün / 6 Saat

Eğitim Yeri

İstinye Üniversitesi Vadi Kampüs