Diş Hekimliğinde Sütur Materyalleri ve Teknikleri Uygulamalı Eğitimi

Hamidiye Defne Sokak D:34408 Sarıyer/İstanbul
105 Nolu Fantom Laboratuvarı

İsu Dent Akademi Sunar,

Dr. Öğr. Üyesi Kadriye Merve ALTIKAT, “Diş Hekimliğinde Sütur Materyalleri ve Teknikleri Uygulamalı Eğitimi” ile 15 Aralık 2024 tarihinde İstinye Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde (Hastanesi) meslektaşları ile buluşuyor. Bu eğitimin temel amacı, diş hekimliği alanında gerçekleştirilen cerrahi müdahalelerde kullanılan sütur tekniklerinin teorik ve pratik açıdan detaylı bir şekilde öğretilmesidir. Bu kurs, katılımcıların farklı sütur yöntemlerini tanımasını, her bir tekniğin avantajlarını ve dezavantajlarını öğrenmesini ve klinik uygulamalarda hangi tekniğin ne zaman tercih edilmesi gerektiğini kavramasını sağlayacaktır. Kursun sonunda, katılımcılar hem estetik hem de fonksiyonel açıdan başarılı sütur uygulamaları gerçekleştirebilecek bilgi ve beceriye sahip olacaklardır.

Kurs kapsamında kazanılması hedeflenen bilgi ve beceriler şu şekildedir;

• · Farklı sütur tekniklerinin teorik temelleri, uygulanış şekilleri, avantajları ve dezavantajları hakkında derinlemesine bilgi edinme.
  • · Cerrahi müdahaleler sırasında farklı sütur tekniklerini doğru ve etkili bir şekilde uygulayabilme becerisi geliştirme.
  • · Sütur atma sürecinde yara kenarlarının optimal şekilde kapanmasını sağlama ve komplikasyonları önleme becerisi kazanma.
  • · Farklı klinik durumlar için en uygun sütur tekniğini seçme ve hastaya özel tedavi planlaması yapabilme yetkinliği kazanma.
  • · Estetik açıdan tatmin edici ve fonksiyonel olarak başarılı iyileşmeler sağlamak için doğru sütur uygulamaları yapabilme yeteneği geliştirme.
  • · Farklı sütur materyalleri, iğne tipleri ve yardımcı ekipmanların özellikleri ve kullanım alanları hakkında bilgi sahibi olma.
  • · Sütur sonrası gelişebilecek komplikasyonları tanıma, önleme ve tedavi etme becerisi kazanma.

Bu maddeler, bursiyerlerin hem teorik hem de pratik anlamda geniş kapsamlı bir bilgi ve beceri setine sahip olmalarını sağlayacaktır.

Kayıt Ol / Ödeme Yap

Kurs kapsamında kazanılması hedeflenen bilgi ve beceriler şu şekildedir;

1. Oturum 09:00-11:00

• Neden sütur atmaya ihtiyaç duyarız?
  • Diş hekimliğinde rutinde kullanılan sütur materyallerinin özellikleri ve kullanım alanları
  • Basit Sütur tekniği ve uygulaması
  • Kilitli ve Kilitsiz Sütur teknikleri ve uygulaması

KAHVE MOLASI (30 dk) 11:00-11:30

2. Oturum (11:30- 14:00)

• Vertikal Matris Sütur tekniği ve uygulaması
  • Horizontal Matris Sütur tekniği ve uygulaması
  • Tampon sabitleme Süturları ve uygulaması
  • Membran sabitleme Sütur tekniği ve uygulaması
  • Soru ve cevaplar

Dr. Öğr. Üyesi Kadriye Merve ALTIKAT

2011 yılında Gazi Üniversitesi İngilizce Diş Hekimliği fakültesinde lisans eğitimine başlayan Kadriye Merve ALTIKAT, 2018 yılında Periodontoloji Anabilim Dalında doktora eğitimine başlamıştır. 2019 yılında YOK 100/200 doktora programında Kök Hücre uygulamaları alanında kabul alarak ''Periosonsiyum kökenli mezenkimal kök hücrelerin kemik farklılaşma kapasitelerinin 2 boyutlu ve 3 boyutlu kültür ortamında değerlendirilmesi'' başlıklı doktora tez çalışmasını 2022 yılında tamamlamış olup, konu hakkında çalışmalarına devam etmektedir. İstinye Üniversitesinde Ağız ve Diş Sağlığı Program başkanı olarak görev alan ALTIKAT, program ile ilgili dersler vermektedir.

Bilgi Formu

Eğitim Süresi