Eğitim Süresi
32-38 saat (2 tam hafta sonu)
09.00 – 17.00
Eğitim Tarihi
19-20 Nisan 2025
Eğitim Ücreti
20000₺ (KDV Dahil)Eğitim Yeri
İstinye Üniversitesi
Bu eğitimde, sektörel farkındalığın artırılması, yeteneklere göre alan seçimi ve girişim cesaretinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
1. GÜN
Eğitime Giriş ve Akademi Vizyonu / Levent ALPARSLAN 2 Saat
- Eğitim programının amaçları ve hedefleri
- Sektörel alanlar nedir
- Çalışma alanları nasıl seçilmeli
- Yeni alanlar, fırsatlar ve riskler
İlaç Endüstrisi ve Eczacılar / Vedat Eğilmez 2 Saat
- Türk ilaç endüstrisi
- İlaç endüstrisi ve eczacılık
- Endüstride eczacılar
- Endüstri eczacılardan ne bekliyor
Biyoteknolojik İlaçlar ve Biyobenzerler / Vedat Eğilmez 2 Saat
- Küresel pazarlar
- Biyoteknolojilk ve biyobenzer alanlar
- Türkiye'de bitoteknolojik ilaçlar
- Gelecek regülasyonlar
İnovasyon ve Ar-Ge Süreçleri / Levent ALPARSLAN 2 Saat
- İnovasyon ve icat çıkarma
- İnovasyon teknikleri
- Ürün geliştirme
- Beyin fırtınası ve Ar-Ge yolculuğu
2.GÜN
Kalite Yönetim Sistemleri / Tülay Kocağa 4 Saat
- Kalite Yönetim Sistemi ve Yönetim Araçları
- Kalite Güvence Bölümü ve Sorumlulukları
- Kalite prensipleri, kontrol süreçleri ve analizler
- Serbest bırakma, denetim, şikayet, geri çekme nedir
Sektöre yolculuk:Krizler, Fırsatlar, Ejderhalar ve Sihirli Değnekler
- Yaşanmış deneyimler, riskler, tehditler ve fırsatlar farkındalığı / Melis Umay Yılmaz 2 Saat
Profesyonel İletişimde Müşteri Yönetimi / Soner Kesebir 2 Saat
- Satış ve pazarlamanın değişen dinamikleri,
- Dijital pazarlama ve sosyal medya stratejileri
- Müşteri ilişkileri ve sağlık profesyonellerini yönetme
3. Gün
Gıda, Kozmetik ve İlaç Endüstrisinde Mevzuatlar, Üretim şartları, GMP ve HACCP / Levent ALPARSLAN 4 Saat
- Sektörel farkındalık, mevzuat okuma, belgelendirme GMP ve HACCP gereklilikleri
Dönüşüm Başlasın – Hikayeni Sen Yaz! / Kübra Sevimli 2 Saat
- Kendini Keşfetmek ve Başarıya Yürümek
- İnsanları Etkilemek
- Motivasyon becerileri, Yaşam vizyonu, Değişimleri yönetme
Başarı öyküleri ve girişimcilik "Sektörde başarılı olmuş girişimcilerin ve profesyonellerin hikayeleri / Konuk 2 Saat
4.GÜN
Kariyer Yolculuğu / Süheyl Aygül 4 Saat
- Kariyer nedir? Süheyl Aygül 4
- Öz-portre, Öz-empati, Öz-farkındalık
- Ekip kurma, takım yönetme ve performans
- Kariyer haritasının çizilmesi ve kariyer yolculuğu
Atölye çalışmaları / Levent ALPARSLAN - Kübra Sevimli 4 Saat
- Proje geliştirme, sunma ve takım oluşturma
- Sınav
- Sertifika Töreni
Eczacılık fakültelerinden mezun ya da öğrenci olan gençler

Dr. Öğr. Üyesi Levent ALPARSLAN
Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimini Ege Üniversitesinde tamamladı. Yüksek lisansı Biyofarmasötik ve Farmakokinetik, doktorası Farmasötik Teknoloji alanındadır.
Ege Üniversitesi İlaç Araştırma Geliştirme ve Farmakokinetik Uygulama Merkezi’nin (ARGEFAR) ürün geliştirme ve kalite yönetim sistemlerinde çalıştı. Döneminin en büyük bal ihracatçısı firması Agroland adına ARGEFAR’da geliştirilen Tübitak Üniversite Sanayi İşbirliği ilk Projesini yönetti. Bal arısı hastalıklarına ve Varroaya karşı uçucu yağlardan oluşan jel geliştirdi. Doktora sonrasında Üniversite’den ayrılarak Mertsel fabrikasının üretime geçirdi ve yara bakım ürünlerini geliştirdi. Tübitak Projesi kapsamında Türkiye’nin ilk antibakteriyel bariyer kremini geliştirdi ve kremin ruhsatını aldı. Tübitak Projesı ile sıcaklık dönüşümlü yanık jeli geliştirdi ve patent aldı. 2014 yılında kendi şirketi ELAA PHARM A.Ş. kurdu. Dr.UMAY markasını yaratarak bitkisel, doğal ve organik dermokozmetik ürünler mağaza konseptini hayata geçirdi. 2016’da Şanlı İlaç Teknik Grup Müdürlüğünü yaptı. Üretim, Kalite kontrol, Kalite güvence, lojistik, Ar-Ge ve ruhsatlandırma birimlerini yönetti. 2018 yılında Naturin Nutraceuticals fabrika müdürü oldu. İstanbul’da yeni kurulan Nova Nutrica firmasına mentorluk yaptı. Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan yardımcılığı görevlerini yürüttü. Bitkisel gıda takviyeleri alanında ürünleri olan DALE PHARMA firmasının kurucu ortağıdır. Süperkritik karbondioksit ekstraksiyonu teknolojisi ile bitkisel ekstrakt üretimi yapan LUK Botanik firmasında Genel Müdürlük yaptı. Sektörel deneyimleri ile birlikte İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Teknoloji Bölümünde Akademik çalışmalarına devam etmektedir.

İlham Süheyl AYGÜL
Özel Sektörün en büyük Bankası' nda Müfettiş olarak başladığı kariyerinde, piramidin iş geliştirme, satış ve pazarlama odaklı görevlerinde etkili roller aldı. Bölge Müdürlüğü ve İş Birimi Başkanlıkları yaptı. İki önemli segmenti Ticari ve Şirket Bankacılığı kurarak, sektörün en büyük dağıtım kanalı haline getirmeyi başardı. Sayısız başarılı ekip kurdu ve yönetti. HR seçme ve yerleştirme konusunda binlerce mülakatta görev aldı. Koçluk ve mentorluk konusunda iş ve siyaset dünyasında birçok kişiye danışmanlık verdi.
Bahçeşehir Üniversitesinde HR Management MBA programı içinde Türkiye’ de ve dünyada i lk CHO=Chief Happiness Officer ( Mutluluktan Sorumlu Başkan) yönetim modelini geliştirdi, en iyi İK Uygulaması ödülünü kazandı. Entelektüel Sermaye Gelişim Derneği' nin kurucusu olup, farklı platformlarda köşe yazmakta, üniversitelerin lisans ve yüksek lisans MBA gruplarında ders vermektedir. Birçok dernek ve hayır kuruluşunda aktif görev almaktadır.

M. Vedat EGILMEZ
Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldu. Meslek hayatına yine aynı fakültede Farmasötik Kimya asistanı olarak başladı.
1980 yılında, Tababet Uzmanlık Sınavını kazanarak Hıfzıssıhha Enstitüsünde farmakoloji ihtisasına başladı. 1984 yılında farmakoloji uzmanı ünvanını kazandı. 1984-1993 yılları arasında Hıfzıssıhha Enstitüsünde laboratuvar şefliğinin yanısıra 1985-1993 yılları arasında Sağlık Bakanlığında GMP Müfettişliğinin yanısıra Bilimsel Danışma Komisyon üyeliği görevlerinde bulundu. 1993 yılında özel sektöre geçti. 2000 yılından itibaren Abdi İbrahim İlaç’ta İş Geliştirme, Ruhsatlandırma ve Pazar Erişimi, Medikal ve Ar-Ge Direktörlüğü görevlerinde bulundu. 2016 yılından itibaren, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikasında Kamu ve Akademik İlişkiler Koordinatörü olarak göreve başladı. Halen devam eden bu görevinin yanısıra 2011-2022 yılları arasında ECZAK ve ECZAKDER Yönetim Kurulu üyeliği, Başkan Yardımcılığı ve 2019-2022 yılları arasında da İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Melis Umay YILMAZ
Melis Umay Yılmaz, Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2023 mezunudur ve öğrencilik hayatı boyunca akademik gelişiminin yanı sıra sosyal sorumluluk ve liderlik alanlarında da aktif rol almıştır. Üniversiteye başladığı yıl Eskişehir Eczacı Odası Öğrenci Komisyonuna katılmış, 2. sınıfta Başkanlık görevini üstlenmiş ve 2023 yılına kadar bu görevi başarıyla sürdürmüştür. Bu süreçte, başta Ulusal Eczacılık Kongresi ESKON olmak üzere birçok önemli organizasyonun düzenlenmesine öncülük etmiştir. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İklim Elçisi olarak sürdürülebilirlik konusuna ilişkin çalışmalar yapmıştır. Eğitim hayatı boyunca, ilaç sektöründe farklı firmalarda pazarlama stajları yaparak sektörel deneyim kazanmıştır. Kariyerine Nobel İlaç’ta Onkoloji Bölgesel Medikal Müdürü olarak başlamış olup, Onkoloji-Hematoloji Bölgesel Medikal Müdürü olarak görevine devam etmektedir.

ICF - Yaşam Koçu Kübra SEVİMLİ
İşletme ve Sosyoloji lisans eğitimimi tamamladıktan sonra, ICF onaylı bir yaşam koçu olarak yoluma devam ediyorum. Kariyerime eğitim sektörüyle adım attım ve Nişantaşı Üniversitesi ile İstinye Üniversitesi'nde edindiğim deneyimlerin ardından, şu an İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi'nde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı görevini yürütüyorum.
Bir gün, içimde hep bir hayal taşıdığımı fark ettim. Gerçek potansiyelimi keşfetmek, hayatıma anlam katmak ve hayallerimi gerçeğe dönüştürmek istiyordum. İşte bu noktada, bir yaşam koçu ile tanıştım. Koçum, hayallerimi ve hedeflerimi net bir şekilde görmemi sağladı. İçsel yolculuğumda, tutku ve motivasyonumun peşinden gitme cesaretini kazandım. Bu süreç, benim için sadece bir meslek değil, aynı zamanda kendi işimi kurma kararına giden bir yolculuğa dönüştü.
Şimdi, sizlerin hayatınızdaki hayalleri ve tutkuları keşfetmek, yaşamınızı dönüştürmek için buradayım.
Hayalinizdeki yaşamı yaratmaya bir adım daha yaklaşın!

Tülay KOCAAĞA
Kimya mühendisliği lisans egitimimi Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladım. Şu anda İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde İşletme Yönetimi (MBA) yüksek lisans programına devam ediyorum.
2006 yılından bu yana ilaç sektöründe kalite yöneticiliği yapmaktayım. 19 yıllık kariyerim boyunca fabrika kuruluş süreçlerinden itibaren kalite yönetim sistemlerinin oluşturulması ve geliştirilmesi üzerine çalıştım. GMP belgelendirme süreçlerinde aktif rol alarak, Avrupa GMP, Rus GMP ve İngiltere gibi birçok uluslararası otoritenin denetimlerinden başarıyla geçilmesini sağladım.
İlaç sektöründe kalite yönetimi, regülasyon süreçleri ve uluslararası denetimler konularında geniş bir deneyime sahibim. Edindiğim bilgi ve tecrübelerle, kalite standartlarını en üst seviyeye çıkarmayı ve sektördeki güncel gelişmelere uyum sağlamayı amaçlıyorum.

Soner KESEBİR
Soner KESEBİR, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi 1998 mezunudur. Aslen Bulgaristan göçmeni bir ailenin çocuğu olmakla birlikte, evli ve bir erkek çocuğu babasıdır. 2000 yılı ocak ayında, dönemin en önemli frimalarından biri olan Bristol Myers Squibb ilaç firmasında, Tıbbi Satış Temsilciliği olarak başladığı görevine, 2008 yılındaki ilk terfisinin ardından bir çok uluslararası ve ulusal ilaç firmalarında ( Chiesi - Sanovel - Zade Vital - Biota - Kampotu ) çeşitli yönetici pozisyonlarında görev alarak başarıyla devam etmiştir.
2018 ylından bu yana, bulunduğu kurumlarda üst düzey yöneticilik pozisyonlarında görev yapmakla birlikte, bugüne kadar ki en büyük başarı hikeyesi olarakta belirttiği, otuzdan fazla çalıştığı genç başarılı iş arkadaşının yöneticilik pozisyonlarına terfi ve hazırlık süreçlerini yönetmiştir ve bu arkadaşları şu anda ilaç endüstrisinde bir çok farklı pozisyonda görevlerini başarıyla yerine getiren, hatta sektöre yön veren bireyler konumundadır. Bugüne kadar okumuş olduğu 2000’den fazla kitap, yurt içi ve yurt dışı katılmış olduğu resmi sertifikalı 300’e yakın eğitim programı ve bunlarla elde etmiş olduğu bilgi ve birikimi yansıtmış olduğu iş ve sosyal hayat dengesiyle, etrafında gençlere her daim örnek olmayı başarmış bir birey olarak görülmektedir. Hali hazırda son dönemde, ülkemizde faaliyet gösteren ve uluslararası bir yatırım iştiraki olan Neoma Grup bünyesindeki doğal bitkisel markaların Satış Direktörlüğü görevini yürütmektedir. En büyük hedefi, bitkisel ilaç ve gıda takviyesi alanında, tasarım ve içeriğiyle ülkemizin zengin endemik bitki örtüsünün gücünü arkasına almış, global anlamda yenilikçi bir marka oluşturmaktır ve bu yolda emin adımlarla yoluna devam etmektedir.
Eğitim Süresi
32-38 saat (2 tam hafta sonu)
09.00 – 17.00
Eğitim Tarihi
19-20 Nisan 2025
Eğitim Yeri
İstinye Üniversitesi