Rekabetçi Üretim ve Lojistik Strateji Oyunu

Eğitim Süresi

1 Gün (6 saat)

Eğitim Tarihi

25 Aralık

Eğitim Ücreti

10800₺ (KDV Dahil)

Eğitim Kontenjanı

20 Kişi

Eğitim Yeri

İstinye Üniversitesi Vadi Kampüs H Yerleşkesi

Katılımcıların, üretim kapasitesi planlama, S&OP (Sales and Operations Planning) süreçleri, tedarik zinciri yönetimi ve karar verme becerilerini eğlenceli bir oyun aracılığıyla geliştirmelerini sağlamak. Eğitimde, katılımcılar 4 kişilik gruplar halinde, 5 pazara ürün gönderen bir üretici rolünü üstlenecek ve stratejik kararlarla rekabet avantajı sağlamaya çalışacaklar.

Kayıt Ol / Ödeme Yap

Tedarik zinciri yönetimi ile profesyonelleri, üretim ve planlama departmanlarında çalışanlar.

•    Takım liderleri ve departman yöneticileri
•    Tedarik zinciri ve lojistik profesyonelleri
 

Eğitime katılanlar, program sonunda şu bilgi ve becerilere sahip olacaklar:
 

•    Stratejik Karar Verme Becerisi: Katılımcılar, üretim kapasitesi planlama, taşıma yöntemleri ve pazarlama stratejileri gibi kararların tedarik zinciri performansını nasıl etkilediğini deneyimleyecekler.
 

•    Kapasite Yönetimi ve Üretim Planlama: Üretim kapasitesini artırmak için fazla mesai veya fason üretim gibi seçeneklerin doğru zamanlamasını ve maliyet-etkinliğini öğrenirler.
 

•    Pazar Dinamiklerini Anlama ve Rekabet Stratejileri Geliştirme: Katılımcılar, her pazarın taleplerine ve rekabet koşullarına göre nasıl strateji geliştirebileceklerini keşfederler.
 

•    Takım Çalışması ve İletişim: Gruplar halinde çalışarak, takım içi iletişim ve işbirliğinin önemini uygulamalı olarak öğrenirler. Ekip üyeleri arasında etkin iletişimin stratejik başarılara nasıl katkı sağladığını fark ederler.
 

•    Üretim planlama ve S&OP Giriş 
•    Üretim ve Lojistik Strateji Tanıtımı
•    Üretim ve Lojistik Strateji Oyunu 
•    Analiz ve Değerlendirme
•    Öğrenilen Dersler ve Gerçek Hayata Uygulama

Doç. Dr. Emre ÇAKMAK

1982 yılında İzmir’de doğdu. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, “Mühendislik Yönetimi” Yüksek Lisans Programının ardından İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, “Endüstri Mühendisliği” Doktora Programını tamamlamıştır. Hâlen İstinye Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Bilimsel çalışmalarını üretim ve operasyon yönetimi, tedarik zinciri yönetimi, üretim teknolojileri ve depo tasarımı üzerine yapmakta olup simülasyon ve meta-sezgisel yöntemler üzerine uzmanlaşmıştır. Uluslararası prestijli dergilerde basılmış makaleleri ile ulusal ve uluslararası konferanslarda sunulmuş bildirilerinin yanı sıra TUSSİDE ve ISTKA projelerinde de aktif olarak görev yapmaktadır.


Bilgi Formu

Eğitim Süresi

1 Gün (6 saat)

Eğitim Tarihi

25 Aralık

Eğitim Kontenjanı

20 Kişi

Eğitim Yeri

İstinye Üniversitesi Vadi Kampüs H Yerleşkesi