Rubber dam izolasyonu ile Biomimetik Direkt Adeziv Restorasyonlar (Uygulamalı Eğitim)

Eğitim Süresi

09:00-17:00 - 8 saat

Eğitim Tarihi

26 Mayıs 2024

Eğitim Ücreti

1500₺ (KDV Dahil)

Eğitim Kontenjanı

20 Kişi

Eğitim Yeri

İstinye Üniversitesi Vadi Kampüs Diş Hekimliği Hastanesi Yerleşkesi

İsu Dent Akademi Sunar, Prof. Dr Tuğba Toz Akalın& Dr. Öğr. Üyesi Kübra Cantürk ile Direkt biomimetik adeziv restorasyonlar ve rubberdam uygulamaları 26 Mayıs 2024 tarihinde İstinye Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde (Hastanesi) meslektaşları (Diş Hekimleri ve Diş Hekimliği Fakültesi son sınıf öğrencileri) ile buluşuyor.

Bu eğitimin temel amacı biomimetik adeziv diş hekimliği uygulamaları ve gelişmeler hakkında katılımcılara detaylı bir bilgi sunabilmek ve model üzerinde güncel restoratif materyalleri deneyimleme fırsatı sunmaktır.

Kayıt Ol / Ödeme Yap

Universal uygulamalarda (ön ve arka bölge rezin kompozit
restorasyonlar) direkt adeziv restorasyonların uygulamalı olarak anlatılacağı kurs kapsamında:

Ön bölge restorasyonlar - 09:00-11:00
✅ Doğru endikasyon ve materyal seçimi
✅ Minimal invaziv preparasyon uygulamaları, bizotajın önemi ve rubberdam izolasyonu
✅ Adeziv yöntemin tercihi ve doğru uygulama tekniğinin gerçekleştirilmesi
✅ Restorasyon, bitirme ve polisaj prosedürleri
Soru ve cevaplar 11:00-11:20
KAHVE MOLASI (30 dk) 11:20-12:00
Arka bölge restorasyonlar - 12:00-14:00
✅ Doğru endikasyon ve materyal seçimi
✅ Minimal invaziv preparasyon uygulamaları ve güncel çürük uzaklaştırma prosedürleri
✅ Rubberdam izolasyonu, kavite sterilizasyonu, pulpanın korunması ve doğru matrix
sistemi
✅ Adeziv yöntemin tercihi ve doğru uygulama tekniğinin gerçekleştirilmesi
✅ Restorasyon, bitirme ve polisaj prosedürleri
Soru ve cevaplar 14:00-14:30
KAHVE MOLASI (30 dk) 14:30-15:00
✅ Model üzerinde Demonstrasyon ve uygulamalar 15:00-17:00

Devamlılık şartını sağlayan katılımcılara “Katılım Belgesi” verilecektir.

Diş Hekimleri ve Diş Hekimliği Fakültesi son sınıf öğrencileri

Prof. Dr. Tuğba Toz Akalın

Tuğba Toz Akalın, 1980 yılında Muğla'da doğmuştur. Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezuniyetinin ardından aynı üniversitede Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde doktora ve uzmanlık programını 2011 yılında başarıyla tamamlamıştır. Akademik kariyerine Ekim 2011'de yardımcı doçent olarak İstanbul Medipol Üniversitesi'nde devam eden Tuğba Toz Akalın, 2017 yılında doçentlik ünvanını almıştır. Bahçeşehir Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesinin kuruşunda 2020-2023 yılları arasında görev almıştır ve bu süreçte profesörlük ünvanına hak kazanmıştır. İstinye Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde 2023 yılında profesör unvanıyla göreve başlayan Dr. Akalın, İstinye Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı başkanlığı görevlerini üstlenmektedir. Akalın'ın araştırma ve öğretim faaliyetleri, adeziv restorasyonlar, minimal invaziv diş hekimliği, diş hekimliğinde koruyucu uygulamalar, dental lazer uygulamaları ve estetik dental uygulamalarıdır.

Dr. Öğr. Üyesi Kübra Cantürk

Kübra Cantürk, 1990 yılında Gaziantep'de doğmuştur. 2015 yılında Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezuniyetinin ardından, uzmanlık eğitimini 2020 yılında Atatürk Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Akademik kariyerine Dr. Öğr. Üyesi ünvanı ile 2021 yılından itibaren İstinye Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde devam etmektedir.

Bilgi Formu

Eğitim Süresi