Psikodiyet Eğitimi Gerçekleştirildi

Psikodiyet Eğitimi 16-17 Mart’ta gerçekleştirildi

İstinye Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İSÜSEM) tarafından düzenlenen Diyetisyenlere Yönelik “Psikodiyet Eğitimi”, 16-17 Mart 2019 tarihlerinde İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu koordinatörlüğünde yürütülen programda, eğitmen olarak “Psikodiyet” kitabının yazarı Uzm. Psk. Senem Eke Yıldız, Marmara Üniversitesi SBF Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Esra Güneş ve Üsküdar Üniversitesi SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Uzm. Dyt. Canan Uysal görev aldı.

Psikodrama ve yaratıcı sanat teknikleri ile yeme bozukluklarının psikolojisini anlayarak, besinlerle kurulan ilişkiyi gözden geçirip kilo verememenin altındaki psikolojik nedenlere değinen katılımcılar, eğitimden oldukça memnun ayrıldılar.

Program boyunca, katılımcılara sunulan ikramlar ve öğle yemekleri İstinye Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık Programı öğrencileri tarafından hazırlandı. Sağlıklı yiyeceklerden oluşan ikramlar, katılımcılar tarafından büyük beğeni gördü.

Eğitimin sonunda, Program Koordinatörü Prof.Dr. Funda Elmacıoğlu, İSÜSEM Müdürü Ceylan Adıgüzel ve eğitmenler Uzm. Psk. Senem Eke Yıldız, Doç.Dr. Fatma Esra Güneş ve Uzm.Dyt. Canan Uysal tarafından katılımcılara belgeleri takdim edildi.