İSÜSEM Kök Hücre Kursu Sertifika Töreni

9 Eylül 2019 tarihinde başlayan ve 5 gün 45 saat süren “Kök Hücrelerde 3 Boyutlu Doku Mühendisliği ve Gen Aktarımı Uygulamalı Eğitimi” sertifika töreni ile sona erdi.

Rektör Prof. Dr. Melih Bulu, Rektör Yardımcısı ve Program Koordinatörü Prof. Dr. Erdal Karaöz ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Ayberk Kurt’un açılış konuşmaları ile  başlayan törende programı başarıyla tamamlayan 30 katılımcıya sertifikaları takdim edildi.

Oldukça yoğun talep gören “Kök Hücrelerde 3 Boyutlu Doku Mühendisliği ve Gen Aktarımı Uygulamalı Eğitimi”ne başvuran 150’ye yakın katılımcı adayından öncelik sırasına göre 30 kişi programa kabul edilmişti.

Temel Kök Hücre Teknikleri, iPSC Kültürü, CRISPR-CAS9 Gen Düzenleme, 3B Doku Mühendisliği ve 3D Bioprinting ve GMP Klinik Uygulamaları ana başlıklarından ve 15 saati teorik, 30 saati uygulamadan oluşan programda, uygulama eğitimleri İstinye Üniversitesi Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSÜKÖK) laboratuvarlarında gerçekleştirildi.